Marquez kärjessä Youngin pyörän syttyessä tuleen Austinissa

Tämä tapahtui todellakin sananmukaisesti, kun Austinissa 21. huhtikuuta ajettavaan MM-osakilpailuun villin kortin voimin ja Attack-tiimin CRT-kalustolla lähtevän Blake Youngin pyörä leimahti liekkeihin.

Circuit of the Americas-rataa kiertäneet muut kuljettajat, Yamahan Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi, Hondan Dani Pedrosa ja Marc Marquez, sekä Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl päättivät kurvailla siinä vaiheessa suosiolla lounaspöydän ääreen.

Marquez oli ehtinyt vastata lounastaukoon mennessä selkeästi parhaasta vauhdista kiertämällä 5,5 kilometrin mittaisen radan ajassa 2.08,651.

Lorenzo tuli toisena 1,166 ja Rossi kolmantena 1,929 sekuntia Marquezista. Malesian Sepangissa ajettujen kahden virallisen testijakson kiireisin kuljettaja Pedrosa oli tutustunut rataan lukemin 2.11,445. Bradlin parhaaksi oli puolestaan kirjattu 2.14,705.

Tämä oli tosin vasta pelkkää alkusoittoa tulevalle. Kierrosajat kohenevat tuntuvasti, mikäli keli pysyy suotuisana torstaihin asti ulottuvissa testeissä.

– Edetään askel askeleelta rataa ja ajolinjoja opetellen. Se on aika vaikea varsinkin ensimmäisen sektorin osalta. Haastavan radan yhtenä ominaispiirteenä ovat lukuisat kovat jarrutuspaikat, Marquez kuvaili Austinin ensikokemuksiaan.

Nässillä ja kumppaneilla
kurjat olosuhteet Jerezissä

Hyviä kelejä on näinä päivinä toiveissa myös Jerezin radalla Espanjassa, jossa Felix Nässi ja muut Red Bull Rookies Cupin kuljettajat käynnistivät toisen ja samalla talvikauden viimeisen testijaksonsa.

Talentit joutuivat kiertämään Moto3-luokan KTM-pyörillään andalusialaisrataa tiistaina sateisissa, tuulisissa ja viileissä olosuhteissa. Keskiviikoksi on onneksi luvassa tuntuvasti parempaa keliä.

Red Bull Rookies Cupin kuljettajat avaavat kautensa huhtikuussa Austinissa MotoGP-sarjan toisen osakilpailun yhteydessä.
 

Uusin numero