Marquez ei palaa 100-prosenttisessa iskussa ikimuistoiseen Austiniin

Marquez tekee tulevana viikonvaihteena paluun Austiniin allaan MM-kauden avausvoitto reilun kahden viikon takaa Qatarista.

Marquez kypsytti Yamahan Valentino Rossin hurjassa kaksintaistelussa Losailin valaistulla radalla, vaikka mestari ei ollut pystynyt kävelemään kunnolla vielä viikkoa ennen h-hetkeä.

Marquez myöntää, että vajaat kaksi kuukautta sitten harjoituksissa murtunut oikea pohjeluu ei ole kuntoutunut täydellisesti.

– En ole vieläkään 100-prosenttisessa kunnossa. Onneksi pääosa radan mutkista taittaa vasemmalle, joka helpottaa tilannetta jalan osalta.

Toista kertaa MotoGP-sarjan näyttämönä toimivalla Circuit of the Americas-radalla on mittaa 5513 metriä. Sen 20 kaarteesta 11:ssä käännytään vasemmalle.

– Olen keskittynyt Qatarin jälkeen jalkani kuntouttamiseen ja samalla koko kehoni vahvistamiseen. Austinin rata lukeutuu ehdottomien suosikkieni joukkoon ja minulla on sieltä todellakin hyviä muistoja.

Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa tervehti Losailissa ruutulippua kolmantena, joskin jo tuntuvasti kärkikaksikon takana.

Hondan tehdastiimi saavutti Marquezin ja Pedrosan toimesta vajaa vuosi sitten komean kaksoisvoiton Austinissa. Yamahan Jorge Lorenzo päätyi silloin kolmanneksi.

– Minulla on takana hyvä harjoitusjakso ja odotan innolla Austinia, joka on nautittava rata ajaa. Lisäksi ilmapiiri on Amerikassa aina hieno, hehkuttaa tunnetusti vähemmän puhelias Pedrosa.
 

Uusin numero