Marquez aikoo sysätä Biaggin rookie-ennätyksen romukoppaan

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä vuonna 2010 lopullisen läpimurtonsa puhkoneen Marquezin alkukausi on tapaillut tuhkimotarinaa: kolmas Losailissa, voitto Austinissa, toinen Jerezissä ja toistamiseen kolmas viimeksi Le Mansissa.

Hallitseva mestari ja Marquezin espanjalainen maanmies Jorge Lorenzo käynnisti oman debyyttikautensa vuonna 2008 kolmen ensimmäisen GP:n osalta täsmälleen vastaavalla sijoitussaldolla, kunnes rysähti ja rajusti ilmavien volttien kera.

Lorenzo ajoi neljännessä kisassaan Kiinassa neljänneksi molemmat nilkat murtuneina. Kyynärsauvojen varassa varikolla liikkunut Lorenzokin teki toki silloin melkoisen urotyön, sillä omin avuin hänestä ei ollut Yamahan selkään kipuajaksi. Hänet nostettiin sinne.

Lorenzo putosi siis Marquezin kyydistä viime viikonvaihteessa Le Mansissa paitsi kisassa, myös tilastojen valossa. Lorenzon jälkeen Marquezilla on enää yksi kuljettaja peitottavanaan tehtäessä mahdollista historiaa viiden ensimmäisen GP:n menestyneimpänä rookie-kuljettajana.

Kyseinen herra on radoilta viime vuoden jälkeen Superbike-luokan maailmanmestarina mikrofonin varteen vetäytynyt italialainen Max Biaggi.

Biaggi paineli niin ikään Hondalla vuonna 1998 täsmälleen samat sijoitukset kuin Marquez on nyt tehtaillut. Mahtipontinen Biaggi oli siinä vaiheessa 26-vuotias. Myös unelmavävyksi tituleeratun Marquezin matkamittariin ikävuosia pyörähti helmikuussa 20.

Biaggi sijoittui kyseisenä vuonna viidennessä GP:ssä viidenneksi.

Niin, uusi rekordi on näin ollen valmis, mikäli Marquez pystyy pistämään kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena tästä paremmaksi Toscanan upeissa maisemissa ja Mugellon tunnetusti huippunopealla radalla Italiassa.

Ja kaiken kukkuraksi kuin kohtalon ivasta Biaggin omalla maaperällä. Ihmemies Marquezille ei mikään ole mahdotonta.
 

Uusin numero