Marquez: ”158-senttinen Pedrosa on meistä lahjakkain”

Ja perustelu tulee tässä:

– Jos katsotaan yksinomaan lahjakkuutta, niin Dani on meistä paras, Marquez vertaa tilannetta itsensä lisäksi Yamahan Jorge Lorenzoon ja Valentino Rossiin.

– Vain 158-senttinen Dani on meistä pienin kuljettaja ja hänellä on sen myötä eniten töitä voimakkaan MotoGP-pyörän kanssa. Lisäksi hän sopeutuu mahtavasti erilaisiin olosuhteisiin niin kuivalla kuin märälläkin radalla. Hän ansaitsee kaikki kunnioitukseni, Marquez toteaa Speedweekissä.

Marquezilla ja Pedrosalla on molemmilla vielä ensi kausi nykyistä sopimustaan jäljellä. Ennusmerkit viittaavat siihen, että Pedrosa hyvätelee Hondan tehdastallin ensi vuoden jälkeen.

Mestaruudet ovat kiertäneet Pedrosaa kuninkuusluokassa. Hän on kärsinyt vuosien saatossa lukukuisista loukkaantumisista ja viime kaudenkin alkupuoli meni käsileikkauksesta toipuessa.

– Fyysinen puoli on jarruttanut hänen menestystään. Dani on kuitenkin näyttänyt minulle, miten MotoGP-pyörää ja erityisesti Hondaa on ajettava. Vaistoni sanoo radalla ehkä toista, mutta Danin jouheva ajotyyli on se, jota haetaan, Marquez alleviivaa.
 

Uusin numero