Marko Tarkkalan ranne murtui kolmesta kohtaa Espanjassa

Tämä merkitsee Tarkkalalle pahaa lovea harjoitus- ja testijaksolle, mutta MM-kauden aloitusta se ei hänen osaltaan siirrä, mikäli toipuminen sujuu suunnitellulla tavalla. MM-sarja käynnistyy seitsemän viikon kuluttua, eli 16. maaliskuuta Chilen Talcassa.

– Edessä on siis jälleen leikkaus, jossa ranteessani olevaan kolmeen murtumakohtaan asetetaan ruuvit. Tämän jälkeen alkaa noin kolmen viikon fysioterapiajakso, jonka jälkeen käden pitäisi olla kunnossa. Toisaalta on siis onni onnettomuudessa että olen Espanjassa, pääsen uusiin hoitoihin ja erinomaisen käsispesialistin hoidettavaksi, Tarkkala kertoo torstaina otsikolla ”Ammatin varjopuolia” päivätyssä blogissaan.

Barcelonasta löytyy myös maailmankuulu Dexeus-klinikka, jossa tohtori Xavier Mir on korjaillut vastaavia vammoja useamman MotoGP-sarjan kuljettajan osalta.

Viime vuonna Betan tehdaskuljettajana E3-luokan MM-pisteissä kuudenneksi sijoittunut Tarkkala siirtyi täksi kaudeksi ruotsalaisen Joakim Johanssonin johtamaan ja Honda-pyörillä kilpailevaan MPE Johansson-yksityistiimiin. Loppilainen on asettanut tavoitteekseen MM-mitalin.

Kotimaassa Tarkkala tekee yhteistyötä Brandtin ja SE-Teamin kanssa tähtäimenä Suomen mestaruus.

Tarkkalan kättä korjailtiin aiemman vamman jäljiltä jo ennen Espanjaan tutusti suuntautunutta harjoitusreissua. Espanjassa Tarkkala ehti tutustua uuteen työvälineensä vain kaksi kertaa ennen loukkaantumista.

* Kuva: Ilona Nikanto

Uusin numero