Marko Rättö järjesti superyllätyksen Espanjan sarjan debyytissään

Marko Rätön ensivisiitti Espanjan Superbike-sarjaan oli yllätyksiä täynnä. Sää vaihteli ja pyörän säätäminen kuskille oli erittäin vaikeaa. Mies ei ollut tehnyt aikaisempaa yhteistyötä Motomarket Racing -tiimin kanssa kuin Imatran IRRC-kilpailussa, joka oli hyvin erilainen kuin nopea Jerezin rata.

Rätön sadetanssit toivat toivotun märän radan lauantaille ja yllätys alkoi olla valmis: ensimmäinen aika-ajon kymmenes lähtöpaikka pisti monet hieromaan silmiään ja kysymään mistä tuollainen kaveri oikein löytyi. Toisessa aika-ajossa yllätykset jatkuivat: suomalainen kellotti kuudenneksi nopeimman ajan, mutta johtuen runsaasta sateesta jäivät ensimmäisen ajon tulokset voimaan.

Lauantain kilpailuun Rättö lähti vesikelin renkailla radan ollessa märkä. Miehen kisa alkoi pikku putoamisella neljänneksitoista ensikierroksella, mutta päättäväinen ajo nosti hänet takaisin sijoille 10-11. Kilpailun viimeisellä kierrokselle käytiin tiukka kisa Open-luokan ykköspaikasta. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Rättö oli vielä yhteistulosten 10:s ja Open-luokan ykkösenä. Yksi kilpakumppaneista pääsi yllättämään ja pudotti suomalaisen toiseksi. Rättö teki joka tapauksessa upean suorituksen tulokaskisassaan kovassa seurassa.

Sunnuntain kilpailun tiimi tiesi jo ennalta vaikeaksi, sillä rata oli kuiva ja kuivan kelin säätöjä tiimi pääsi tekemään vain torstaina vapaissa harjoituksissa. Kisan alussa ei pitoa tahtonut löytyä takarenkaalle millään ja kolmannella kierroksella Rättö oli kaatua lähellä kakkosmutkaa, mutta kuin ihmeen kaupalla hän sai pelastettua tilanteen. Loppukisa olikin sitten taistelua. Rätön tasainen nousu lopussa yhteistulosten sijalle 23 ja Open-luokan kahdeksanneksi oli kuitenkin hieno suoritus näin vähäisillä kilometreillä. Lisäksi osallistujia tämän vuoden Superbiken päätöskilpailussa oli yli 40.

Uusin numero