Markkinoiden suorituskykyisin Harley-Davidson – 0-100 km/h 3,0 sekunnissa

Harley-Davidson on julkaissut tulevan LiveWire-sähköpyöränsä teknisiä tietoja ja suorituskyvystä kertovia lukemia.

Sähkömoottoripyörien nopeasta kehityksestä kertoo se, että esimerkiksi Wikipediassa Harley-Davidson LiveWiren tehoksi ilmoitetaan 74 hevosvoimaa, jälleenmyyjien sivuilla 98 hevosvoimaa ja juuri tulleessa tehtaan tiedotteessa lukemaksi kerrotaan 106 hevosvoimaa. Markkinat vaativat tehoa ja suorituskykyä, ja nopeasti kehittyvän teknologian ansiosta tehtaat pystyvät vaatimuksiin myös vastaamaan.

Harley-Davidsonin viimeisen ilmoituksen mukaan tehoa on siis 106 hevosvoimaa (78 kW) ja vääntöä 116 newtonmetriä. Ja sähköpyörille ominaiseen tapaan maksimi vääntömomentti on käytössä koko ajan. Kiihtyvyydeksi 0-100 kilometriin tunnissa kerrotaan 3,0 sekuntia ja ohituskiihtyvyydeksi 100-130 kilometriin tunnissa 2 sekuntia.

15,5 kilowattitunnin litiumioniakut kestävät yhdellä latauksella kaupunkiajoa 235 kilometriä ja yhdistettyä kaupunki- ja maantieajoa 152 kilometriä. Pikalaturilla nollasta 80 prosentin varaukseen päästään 40 minuutissa ja nollasta 100 prosentin lataukseen tasan tunnissa.

Pyörän runko on alumiinirakenteinen, millä on luonnollisesti tähdätty keveyteen. Hyvän suorituskyvyn vastapainoksi jarruiksikin on valittu Brembon nelimäntäiset Monobloc-satulat kahdella 300-millisellä jarrulevyllä. Sekä ABS-jarrut että luistonestojärjestelmä huomioivat pyörän sivuttaiskallistuksen Ajomoodeja on kaikkiaan seitsemän, joista kolme on kuljettajan räätälöitävissä. Mittaristona on 4,3 tuuman väri-TFT-näyttö.

LiveWire on jo ennakkotilattavissa Harley-Davidson -dealereiden kautta.

Uusin numero