Markka Racingin kuljettavat pyrkivät haastamaan sarjakärjen Chimayssa

IRRC-sarja on edennyt neljänteen osakilpailuunsa, joka ajetaan heinäkuun 27.-29. Belgiassa, Chimayn radalla. Markka Racingin kuljettajat Erno Kostamo ja Juha Kallio ovat valmiina koitokseen.

Sarjakakkonen Erno Kostamo ei ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa Imatralla, vaikka tuloksena olikin kakkossija molemmista IRRC-lähdöistä.

 Tuloksellisesti Imatra ei ollut huono, mutta en ollut tyytyväinen ajamiseeni. Chimayssä pyrin nostamaan vauhtini sille tasolle, jolla se oli kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, pohtii Kostamo, joka ei usko Danny Webbin enää olevan saavutettavissa ajamalla.

– Danny Webb on jo mestaruustaistoa ajatellen pisteissä liian kaukana. Kai hänellekin joskus huono päivä sattuu ja toivottavasti pääsen ajamaan Chimayssä kilpaa, ettei tarvitse yksin körötellä kakkossijalla, Kostamo veistelee.

Lisäväriä kilpailuun on jälleen odotettavissa villin kortin kuljettajien muodossa. Nimekkäin sarjan ulkopuolinen kuljettaja on vuoden 2016 mestari, tällä kaudella Endurancen MM-sarjassa kilpaileva Vincent Lonbois, joka on ilmoittautunut Superbike-luokkaan.

– Lonbois tuo varmasti väriä kärkitaisteluun ja tulee olemaan hauska nähdä hänen vauhtinsa. Ainakin viime vuonna mies oli todella nopea, Kostamo pohtii.

Chimayn rataa Kostamo pitää poikkeuksellisen monipuolisena muihin IRRC-sarjan ratoihin verrattuna.

– Chimayssä on vähän kaikkea. Toisaalta siellä on tosi nopeita suoria, joilla ajetaan yli 300 km/h sekä nopeita kaarteita, mutta toisaalta myös erittäin hitaita shikaaneja. Metsäosuudella on jonkin verran korkeuserojakin, Kostamo pohtii.

Danny Webb kiitti hiljattain Speedweek-verkkojulkaisussa Didier Gramsin harkitsevaa ajoa, mutta kertoi varovansa Kostamoa, jonka ajotyyliä mies pitää riskialttiina. Kostamoa Webbin kommentit lähinnä naurattavat.

–  Grams ja Webb eivät tänä vuonna ole ajaneet kunnolla kilpaa, ainoastaan lähekkäin. Minä puolestani olen saanut vaihdella Webbin kanssa sijoituksia, ja tottahan se on, että en heti nöyrry toiseksi, vaan teen kyllä kaikkeni. En ole ihan hirveästi muuttanut ajotyyliäni moottoriratoihin verrattuna. Kanssakilpailijoihin pidän pientä etäisyyttä, mutta muuten ajan periaatteessa samalla tavoin kuin moottoriradallakin. Ehkä sen turvin olenkin vasta toisella täydellä kaudellani sarjassa toisena, Kostamo pohtii.

Loukkaantumisesta toipunut Juha Kallio pyrkii Chimayssä taistelemaan sijoituksista kärjen tuntumassa. Kuva: Markka Racing

Imatralla sairaalaan kolaroitu ja olkapäätään loukannut Juha Kallio on toipunut melko hyvin onnettomuudestaan, ja mies odottaakin tulevaa kilpailuviikonloppua innolla.

– Fiilis on oikein positiivinen, mutta olkapään kestäminen jännittää hieman. Aluksi paraneminen eteni hyvin, mutta viimeisen viikon aikana edistymistä ei juuri ole tapahtunut, Kallio pohtii.

Myös viime vuonna Kallio oli Imatran jälkeen toipilaana, tosin siinä määrin, että Chimay jäi ajamatta. Kyseessä on siis Kalliolle uusi rata.

– Olen koittanut tutustua rataan, eikä se vaikuta kovin ihmeelliseltä oppia, mutta shikaanien tiukat puolenvaihdot voivat olla raskaita olkapäälle, arvelee Kallio.

Kesken kauden luokkaa Superbikeen vaihtanut ja Imatran onnettomuuden vuoksi pisteittä jäänyt Kallio ei enää aseta tavoitteita sarjan suhteen, vaan tarkastelee kutakin kilpailua erikseen.

– En ole ajanut Imatran jälkeen, mutta siellä pyörä oli nopea ja helppo ajaa, joten sen puolesta kaikki on kunnossa. Tämä kausi on sarjan osalta pelattu kaikin puolin, mutta koitan saada hyviä suorituksia yksittäisissä kilpailuissa. Webb, Erno, Didier Grams ja Marek Cerveny menevät kovaa, mutta kolmikon Lukas Maurer, David Datzer, Jamie Coward haastamissa ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Katsotaan, mihin vauhti Chimayssä riittää, toteaa Kallio.

Belgiaan on ennustettu viikonlopulle erittäin kuumaa keliä, mutta Kallio ei lämpöä hätkähdä.

– Minulle kuuma ilma ei ole mikään erityinen ongelma. Tulee vain muistaa nesteyttää riittävästi ja sitähän tässä on kesälomalla tullut tehtyä, veistelee Kallio.

Markka Racing on suomalainen, IRRC-sarjan kärkitalleihin lukeutuva kilpatiimi. IRRC on kansainvälinen moottoripyörien kilpasarja, jonka kilpailut ajetaan yksinomaan katuradoilla. Sarjan neljäs osakilpailu järjestetään 27.-29. heinäkuuta Chimayssä, Belgiassa.

 

Uusin numero