Markka Racingin kuljettajilla hyvät edellytykset menestykseen Kemoralla

Markka Racingin kuljettajia nähtiin viimeksi viivalla Imatranajossa. 
Kuva: Timo Holländer.

Road Racing SM -sarjaa ajetaan tulevana viikonloppuna Kemoran moottoriradalla vuoden tauon jälkeen. Markka Racingin kuljettajakolmikko on valmiina koitokseen. 

Kemoran moottoriradalla nähdään jälleen Road Racing SM -sarjan vauhtia, kun ratamoottoripyörät saapuvat Veteliin ensi kertaa siten vuoden 2017. Markka Racingin kuljettajakolmikko on viikonlopun alla ajetuissa testeissä päässyt hyvään vauhtiin ja viikonlopun kamppailuja odotetaankin tiimissä jo innolla.
Kauden avauskilpailun vaikeudet on saatu selätettyä ja perjantain testipäivän aikana kolmikko saakin keskittyä säätöjen viimeistelyyn. Itseluottamusta uhkuvien kuljettajien tavoitteet on luonnollisesti asetettu korkealle.

Juha Kallio:
Alkukausi on ollut todella vaikea, meillä oli pahoja ongelmia säätöjen kanssa. Luottoa pyörään ei löytynyt millään, eikä ajamisesta meinannut tulla yhtään mitään. Emme ymmärtäneet, mistä asia johtuu, ja siinähän alkaa jo epäilemään vähän itseäänkin. Torstaina paikallistimme viimein ongelman ja saimme sen myös korjattua. Nyt pyörä on ainakin kaksisataa kertaa parempi kuin koskaan aiemmin tällä kaudella ja fiilis ennen viikonlopun kilpailuja on todella hyvä. Kaikkein eniten jännitettävää taitaakin olla siinä, tuleeko jälkeeni toiseksi Erno (Kostamo) vai Eeki (Kuparinen)!

Kalle Mäntysaari:
Pääsimme eilen torstaina ajamaan pari settiä, ja pyörä tuntuu erittäin hyvältä. Tänään perjantaina teemme vielä pientä hienosäätöä ja uskon, että saamme säädöt täydellisesti kohdalleen. En ole ajanut Kemoralla aiemmin 1000-kuutioisella, ajoin täällä viimeksi 600-kuutioisella pari vuotta sitten. Se ei kuitenkaan aiheuttanut ongelmia, vaan nopeus löytyi käytännössä heti. Vauhdillisesti nyt olemme jo täysin siellä, missä haluammekin. Tavoitteena on ajaa viiden sakkiin, mikä on täysin mahdollista, hyvät tulokset eivät ole kuin miehestä kiinni.

Roni Husso:
Tänä viikonloppuna ajan Kemoralla ensimmäistä kertaa. Torstain harjoitusten perusteella lyhyt, melko tekninen ja pinnaltaan tasainen rata tuntuu mieluisalta ja se vaikuttaisi sopivan minulle huomattavasti esimerkiksi Motoparkia paremmin. Rata tuntuu myös melko yksinkertaiselta oppia. Kierrosaikani ovat parantuneet koko ajan tasaisesti ja tällä hetkellä voinkin olla tyytyväinen omaan nopeuteeni, olin torstain jälkeen noin viisi sekuntia tavoitteeksi arvioimaani aikaa paremmassa kyydissä. Viikonlopun tavoitteet olen asettanut korkealle, vähintään kympin sakkiin pitää päästä, jotta olen tyytyväinen. Kaikki edellytykset siihen on olemassa, pyörä toimii, ongelmia ei ole ollut ja säädötkin ovat kohdallaan. Pitää vain alkaa ajamaan kovempaa!

Road Racing SM -sarjan toinen osakilpailu ajetaan Vetelissä, Kemoran moottoriradalla 29.-30. kesäkuuta. Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari osallistuvat Superbiken SM-sarjaan ja Roni Husso Star Service Cupiin Markka Racingin BMW S 1000 RR -pyörillä.

Uusin numero