Markka Racingin kuljettajat nauttivat Imatralla katukilpailun tunnelmasta

Imatranajossa Markka Racingin kuljettajat halusivat tarjota yleisölle nähtävää. Kuva: Timo Holländer.

Viime viikonloppuna ajettuun Imatranajoon Markka Racing saapui pitämään hauskaa ja nauttimaan katukilpailun tunnelmasta ilman sen kummempia tulostavoitteita. 

Markka Racingin Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari kilpailivat viime viikonloppuna järjestetyssä Imatranajossa IRRC- ja Open Superbike -luokissa. Road Racing SM -sarjaan keskittyvä tiimi saapui Imatralle mielessään lähinnä hauskanpito ja hyvän show’n tarjoaminen katsojille, ja tavoitteet voidaankin katsoa täytetyksi. 

Toiminta Imatralla alkoi perjantai-iltana, jolloin vuorossa oli vapaat harjoitukset. Mäntysaari pääsi hyvään vauhtiin hyvään vauhtiin jo perjantaina, mutta Kallio joutui etsimään pyöräänsä sopivia säätöjä.

Sateisena lauantaina ajetuissa IRRC Superbike -luokan aika-ajoissa Kallio kellotti kymmenenneksi ja Mäntysaari viidenneksitoista nopeimman ajan. Open Superbike-luokan aika-ajossa Kallion sijoitus oli jälleen kymmenes, mutta Mäntysaari ajoi itsensä 13. lähtöruutuun. 
Markka Racingin kuljettajien osalta lauantain ainoa kilpailulähtö oli märässä kelissä ajettu IRRC Superbike-luokan ensimmäinen kilpailu. Vaikeissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa Kallion sijoitus oli 14. ja Mäntysaaren 20.

Lauantain tuhruinen keli vaihtui sunnuntaina helteiseen auringonpaisteeseen. Päivän ensimmäinen kilpailu oli Open Superbike, jossa Kallio oli maalissa seitsemäntenä ja Mäntysaaren sijoitus oli 14. Päivän päättäneessä IRRC Superbike -luokan toisessa kilpailussa Kallio oli kahdeksas, mutta Mäntysaari jätti lähdön väliin teknisten ongelmien vuoksi.

Juha Kallio. Kuva: Timo Holländer.

Juha Kallio:
”Meillä oli hieman ongelmia alustan säätöjen kanssa. Muutimme alustaa pehmeämmäksi, mutta tuntui, että se meni hieman liian pehmeäksi, eikä oikein pysynyt mukana haluamallani tavalla. Lisäksi oikeiden rengaspaineiden löytäminen tuntui haastavalta ja sen vuoksi minulla oli vaikeuksia sekä keskikurvin nopeuden ylläpitämisen ja vetopidon suhteen. Koska halusin saada mahdollisimman paljon kierroksia säätöjen löytämiseksi, päätin ajaa Open Superbiken lisäksi myös IRRC-luokan lähdöt.
Lauantaina sain aika huonon startin ja koska näkyvyys oli varsin heikko, en puristanut sen kummemmin, vaan ajoin ainoastaan maaliin. Sunnuntaina taas viimeisellä kierroksella ei ollut enää kiire, joten ajattelin, että ajan iisisti ja mahdollisimman tarkasti, niin siinä tulikin ajettua koko viikonlopun paras kierrosaika.” 

Kalle Mäntysaari. Kuva: Timo Holländer.


Kalle Mäntysaari:
”Pääsin aika lailla viime vuoden vauhtiin jo perjantain harjoituksissa. Lauantaina keli oli märkä, emmekä saaneet luistonestoa toimimaan halutusti, joten ajo oli hieman sukkasillaan menemistä. Kerran Lehmuskuvan avauksessa pelit meinasivatkin lähteä katsomoon. Tilanteessa tuli Juha ja joku toinen kuljettaja ohi, ja koitin ajaa heidän perässään. Parin kierroksen jälkeen Vuoksen suoran jarrussa vaihde jäi välivapaalle ja jarru meni pitkäksi. Ehdin kuitenkin ohittaa muutaman kuljettajan ennen kilpailun keskeyttämistä.
Sunnuntain kilpailuun sain hyvän startin, olisinko ollut sijalla 12. Viimeisellä kierroksella tapahtui jälleen vaihdemissi takasuoran shikaanin jarrussa. Jos välivapaa tulee väärässä paikassa, sitä löytää äkkiä itsensä vanereista, joten päätin jättää sunnuntain toisen kilpailun ajamatta. Mieluummin kuitenkin lähtee kotiin siten, että pyörä ja mies ovat kunnossa, erityisesti, koska Imatranajossa meillä ei varsinaista panosta ollut, ja kauden pääpaino on parin viikon päästä jatkuvassa Road Racing SM -sarjassa.”

Seuraavan kerran Markka Racing nähdään viivalla 29.-30. kesäkuuta Kemoralla, jolloin vuorossa on Road Racing SM -sarjan toinen osakilpailu.

Uusin numero