Markka Racingin kuljettajat hyviin suorituksiin Motoparkissa

Superbike-luokan SM-pronssia saavuttanut Juha Kallio osallistuu ensi kaudella ainoastaan Imatranajoon.
Kuva: Timo Holländer.

Road Racing SM -sarjan päätösosakilpailu järjestettiin viikonloppuna Motoparkissa. Markka Racingin kuljettajat saivat hyvästellä kauden 2019 positiivisissa fiiliksissä. 

Motopark toimi viikonloppuna näyttämönä Road Racing SM -sarjan finaalille. Markka Racingin kuljettajista Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari kilpailivat Superbike-luokan SM-pisteistä ja Roni Husso Star Service Cupin pisteistä.
Lauantaina Juha Kallion sijoitus oli Superbike-luokan kuudes ja Kalle Mäntysaaren yhdestoista. Roni Husso puolestaan ajoi Star Service Cupin 11. sijalle. Sunnuntaina Kallio pääsi nousemaan toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeelle ja Mäntysaari paransi sijoittuen kahdeksanneksi. Husso sijoittui sunnuntain SCC-lähdössä kahdenneksitoista.

Juha Kallio:
”Sunnuntain kisa meni ihan hyvin, mutta lauantaina olisi vaan pitänyt alkaa ajamaan. Jäin lähdössä Raimo Kesselin taakse ja vähän odottelin tilannetta, jota ei sitten tullut. Se vähän harmittaa, sillä olisin pystynyt kyllä ajamaan paljon paremmistakin pisteistä. Kautta kun muistelee taaksepäin, oli tilanne sama monessa kilpailussa. Onneksi sunnuntaina sai edes tyydyttävän vauhdin päälle, jotta kauden voi lopettaa hyviin fiiliksiin. Sarjassa olin kolmas, ja onhan se kai ihan jees. Ainakin parempi kuin nelonen.
Ensi kauden osalta olen jo sopinut, että en aja kuin Imatranajon ja siihen liittyvät treenit, eikä muuta edes mietitä. On jo ihan mukava alkaa odottelemaan, että pääsee nautiskelemaan siellä täysin ilman paineita.”Kalle Mäntysaari:
”Motopark ei ole ollut ennen helppo, eikä se ollut helppo nytkään. Viikonloppu alkoi vähän ikävästi kun kaaduin perjantaina radalle vuotaneeseen öljyyn. Pyörää ei saatu koko viikonlopun aikana oikein sopivaksi omalle ajotyylilleni, välillä mentiin oikeaan suuntaan ja välillä taas väärään. Ajaminen olikin avauksissa melkoista riskinottoa, mikä teki siitä tosi raskasta. Pääasia, että mies ja pyörä ovat ehjänä.
Sain kuitenkin lopettaa kauden onnistumisen fiilikseen. Sunnuntain lähdössä en ihan pysynyt kärjen vauhdissa. Omassa ryhmässäni Iikka Ahonen tuli ohi, mutta sain kuitattua hänet toiseksi viimeisellä kierroksella ja ajoin maaliin ryhmän ensimmäisenä.
Kokonaisuutena kausi sujui aivan kohtuullisesti. Tämä oli ensimmäinen täysi kauteni Superbiken SM-sarjassa ja kehitys oli hyvää kaikilla radoilla. Erityisesti Alastarolla kyyti oli kokemukseen nähden aivan kohdillaan. Tästä sitten voi hiljalleen alkaa pohtia, mitä ensi kaudella tehdään.”

Roni Husso:
”Viikonlopun sujumiseen pitää olla kyllä ihan tyytyväinen. Ihan kympin sakkiin en ehtinyt, mutta tosi lähelle kuitenkin. Perjantaina ajaminen ei meinannut sujua millään. Lauantaina homma lähti aivan eri tavalla liikkeelle, tulosta tuli ja ajaminen maistui hyvälle. Lauantain kilpailun keskeytys jäi hieman harmittamaan, siinä oli hyvää kilvanajoa ja olin jo vähän pohtimassa ohituspaikkaa, joka siis jäi tulematta. Sunnuntain kilpailu oli aivan ok, ja mikä tärkeintä pääsin ehjänä maaliin. Oman vauhdin kehittymiseen voi olla tyytyväinen, mutta onhan kärkeen vielä vähän matkaa.
Vaikka YCC-luokalla on vielä yksi kilpailuviikonloppu, en valitettavasti pääse osallistumaan siihen, joten Motopark oli myös minulle kauden päätöskilpailu. Kokonaisuutena kausi jätti ihan hyvät fiilikset ja nyt on mukava lähteä miettimään ensi vuoden kuvioita.”  


Juha Kallio sijoittui Superbike-luokan pisteissä kolmanneksi ja Kalle Mäntysaari yhdeksänneksi. Roni Husson sijoitus YCC-luokan pisteissä on 13., kun yksi cupin osakilpailu on vielä ajamatta.

Uusin numero