Markka Racing positiivisissa tunnelmissa Auto24ringille

Kalle Mäntysaari tavoittelee Pärnun osakilpailusta sijoituksia viiden kärjessä. 
Kuva: Timo Holländer.

Road Racing SM -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Viron Auto24ringillä. Vaikka rata ei olekaan Markka Racingin kuljettajille tutuimmasta päästä, otetaan tiimissä vierailu kotimaan areenoista poikkeavalle radalle mielenkiinnolla vastaan ja tavoitteet on asetettu korkealle. 

Road Racing SM -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu järjestetään 13.-14. heinäkuuta Virossa, Pärnun rantaparatiisin liepeillä sijaitsevalla Auto24ringillä. Markka Racingin kuljettajille viikonloppu sisältää tavallista enemmän haasteita, sillä rata ei ole kenellekään tiimin kuljettajista kovin tuttu. Radan aiheuttamat haasteet ovat kuitenkin positiivisia, ja kuljettajakolmikko on valmiina hyviin suorituksiin.

Juha Kallio:
Odotan viikonloppua oikein hyvillä fiiliksillä. Rata ei ole aivan hirveän hyvässä muistissa, olen ajanut täällä yhden kisan joskus vuosia sitten. Eipä täällä toisaalta ole muutkaan paljoa ajaneet, joten siinä mielessä ollaan samalla viivalla. Erityispiirteenä täällä on nopeasti ajettavia kurveja, jarrutuksia ei juuri ole, mutta muutama tarkka avauspaikka löytyy. Niihin pitää olla hyvä tuntuma, jotta saa kunnon avaukset ja riittävästi vauhtia suorille.
Toivon, että olemme löytäneet ratkaisun viimeiseenkin pyörän säätöihin liittyvään ongelmaan, sillä jo edellisessä osakilpailussa Kemoralla ajaminen tuntui sunnuntaina todella hyvältä. Uskonkin, että tänä viikonloppuna pääsemme lähemmäs kärkeä, ainakin siihen pyritään.


Kalle Mäntysaari:
Tunnelma ennen kilpailua on korkealla, pyörä on valmis ja mikä tärkeintä mies on valmis viikonloppuun. Tavoite pysyy tuttuna aiemmista kilpailluista, eli tähtäin on viiden kärjessä. Uskon, että se on täysin realistinen tavoite, mutta viikonlopun jälkeenhän se nähdään, mihin nopeus on riittänyt.
Viime kerrasta Pärnun radalla on vierähtänyt hetken aikaa, ja nyt olen täällä ensimmäistä kertaa 1000-kuutioisella pyörällä. Vaikka rata ei ihan tuoreessa muistissa olekaan, ovat sen mutkat samoja kaikille. Vauhdikas rata on kyllä mieleeni ja täällä kilpaileminen tuo mukavaa vaihtelua kotimaan ratoihin.


Roni Husso:
Fiilis on ihan jees, kävin juuri ajamassa päivän ensimmäisen treenin. En ole ajanut täällä koskaan aiemmin, joten radassa on kyllä opettelemista. Ensimmäisen setin ajoinkin hyvin rauhallisesti ja pyrin vain tutustumaan rataan. Perjantain tavoitteena on oppia, kuinka kovaa eri paikkoihin voi ajaa ja millaisella jarrulla mutkiin mennään sekä hioa ajolinjat kohdalleen. Tilanne on useimmille sama, sillä kovin moni luokkamme kuljettajista ei ole ajanut täällä ennen ja kilpailusta tulee varmasti tavallista tasaisempaa. Lauantain aika-ajossa voimasuhteista saadaan ensimmäisiä viitteitä, mutta edessä on varmasti mielenkiintoinen viikonloppu.
Radan lisäksi tänä viikonloppuna uutta on ajoproteesi, joka vaatii hieman totuttelua. Proteesissa on kuula, joka asettuu jalkatapin kuppiin. Näin jalalle saadaan reilu liikerata ja tarvittaessa se irtoaa tapista ongelmitta. Ensikokeilun perusteella ratkaisu vaikuttaa oikein hyvältä.


Road Racing SM -sarjan toinen osakilpailu ajetaan Virossa, Auto24ring-radalla 13.-14. heinäkuuta. Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari osallistuvat Superbiken SM-sarjaan ja Roni Husso Star Service Cupiin Markka Racingin BMW S 1000 RR -pyörillä.

Uusin numero