Maria Herrera ensimmäisenä naisena Supersportin MM-sarjaan

Herrera jatkaa MS Racing -tiimissä, jonka riveissä hän ajoi Yamahalla viime kaudella SSP 300 -sarjaa. Lisäksi hän kilpaili ainoana naisena myös Moto3:ssa. SSP 300 -sarjassa hän kerästi 45 pistettä ja oli 13:s.

”Ei ole parempaa tapaa aloittaa uutta vuotta. Otamme tiiminä askeleen eteenpäin ja siirrymme FIM Supersportin MM-sarjaan Maria Herreran kanssa, josta tulee ensimmäinen nainen, joka ajaa sarjan kokonaan”, iloitsi MS Racingin tiimipäällikkö Feliz Garrido.

”Haluamme kiittää niin Dornaa kuin Yamaha Racingiakin tuesta, jonka he ovat antaneet tälle projektillemme. On hienoa, että Marian kaltainen lahjakkuus pysyy tiimissämme, mutta pääsee nyt ajamaan MM-sarjan.”

Myös kuljettaja itse oli luonnollisesti innoissaan.

”Tämä tuli itsellenikin melkoisena yllätyksenä. Olimme jo allekirjoittamassa Kawasakin kanssa sopimusta World SSP 300 -sarjaan, mutta totta kai halusin Supersportin MM-sarjaan, kun tilaisuus aukesi. Olen jo ajanut 600-kuutioisella pyörällä FIM:n CEV-mestaruussarjassa, eikä se mennyt lainkaan huonommin. Nyt pääsen oppimaan taas paljon lisää”, Herrera ilakoi.

Herrera tulee ajamaan ensi kaudella lisäksi myös uutta sähköpyörien MotoE-sarjaa Angel Nieto Teamissa. Hän jatkaa nuorten naiskuljettajien esiinmarssia kirkkaimpiin valoihin; viime kaudella toisesta espanjalaisesta Ana Carrascosta tuli ensimmäinen nainen, joka voitti World SSP 300 -mestaruuden.

”Toivon todella, että Anan hieno menestys saa muutkin tytöt ymmärtämään, että menestys on mahdollista. Monet tytöt kokevat, että heidän vanhempansa tai tiimit eivät lopulta usko heidän potentiaaliinsa. Minusta kuitenkin tuntuu, että ovet ovat pikkuhiljaa avautumassa naiskuljettajille yhä enemmän. Toivon todella, että näemme tulevina vuosina entistä enemmän naisia näissä huippusarjoissa”, Herrera sanoo.
 

Uusin numero