Marc Marquezin Alex-veli on menossa Marc VDS-tiimiin

Belgialaistiimi Marc VDS hallitsee Moto2-luokkaa mestaruudesta kiivaasti kamppailevien espanjalaisen Esteve Rabatin ja Mika Kallion johdolla.

Rabat on jo solminut jatkosopimuksen ja viides peräkkäinen kausi Marc VDS:ssä ei ole sekään täysin poissuljettu mahdollisuus MotoGP-luokkaan neuvotteluja käyvän Kallion osalta.

Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy on jo aiemmin esittänyt ajatuksen kolmen kuljettajan Moto2-tiimistä. MotoGP-luokan suunnitelmiahan Marc VDS:ssä päädyttiin siirtämään vuodella, eli kauteen 2016.

Moto3-luokassa Emilio Alzamoran johtamassa Hondan tehdastiimissä ajavat Alex Marquez ja Alex Rins ovat espanjalaislähteiden mukaan tekemässä molemmat kahden vuoden mittaisia sopimuksia Moto2-luokkaan.

Marquez on siis matkalla Marc VDS:ään ja Rins puolestaan Sito Ponsin tiimiin, josta vapautuu paikka hänen espanjalaisen maanmiehensä Maverick Vinalesin siirtyessä Suzukin tehdastallin riveissä MotoGP-luokkaan.

Alzamoralla on jo katsottuna korvaajat Moto3-luokan Estrella Galicia 0.0-tiimiinsä. He ovat Alzamoran junioritiimissä ja FIM CEV Repsol-sarjassa ajavat ranskalainen Fabio Quartararo ja espanjalainen Maria Herrera.

 

Uusin numero