Marc Marquezilla erikoinen jippo hihassa

Mestari aikoo nimittäin käydä tarkasti läpi Hondan World Superbike -kuljettajien aikaisempaa dataa radalta.

Marquez kävi jo tutustumassa rataan skootterilla. Lisätietoa hän haluaa etsiä – ja on jo etsinytkin – kolmen viime kauden Hondan WSBK-kuskien kisadatasta.

”Kaikkein tärkeintä on, että teemme yhdessä tiimin kanssa tarkkaa ja hyvää työtä analysoidessamme sitä dataa, mikä meille on tästä radasta kertynyt. WSBK-data antaa meille hyvän pohjan aloittaa testit. Varsinkin vaihdelaatikon asetukset on saatava hyvään kuosiin. Jos sitä ei saa tasapainoon, menee aikaa hukkaan. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaa, sittenhän tuo asia selviää”, Marquez sanoo.

”Ajoin tänään radan skootterilla. Mutta se on kovin erilainen kuin MotoGP-pyörä, joten on vielä hiukan hankala saada todellista kuvaa radasta. Mutta sen perusteella mitä näin, rata vaikuttaa oikein hyvältä. Moni sanoo tätä paikkaa samanlaiseksi kuin Malesia. Okei, ihan yhtä kuumaa täällä on, mutta kosteus on aivan erityyppistä. Rata on lyhyt, paikka paikoin hyvinkin nopea kuten kahdella suoralla, missä tarvitaan hyvä ja onnistunut kiihdytys. Onneksi jo huomenna näemme, millainen rata todellisuudessa on”, Marquez sanoo.
 

Uusin numero