Marc Marquez voittoon Thaimaassa – maailmanmestaruus todella lähellä

Startissa ei ollut tällä kertaa dramatiikkaa, Marquez piti kärkipaikkansa, Valentino Rossi oli kakkosena ja Andrea Dovizioso kolmantena. Yamaha Tech 3:n Johann Zarco nosti itsensä heti sijalle kuusi ja Pramac Ducatin Jack Miller itsensä kymppiruudusta seitsemänneksi.

Kolmannella kierroksella Rossi ohitti Marquezin ja siirtyi johtoon. Seuraavalla kierroksella myös Dovizioso ohitti Marquezin.

Kierroksella kahdeksan Rossi veti kuitenkin mutkan pitkäksi ja Dovizioso sekä Marquez painoivat ohi. Radan profiili aiheutti sen, että porukka pysyi hyvin kasassa. Puolimatkassa kärkiryhmässä oli kahdeksan kuljettajaa.

Puolivälin jälkeen kärjessä lisättiin tahtia. Kärkikolmikko Dovozoso, Marquez, Rossi alkoi ajaa muilta karkuun. Cal Crutchlow ajoi neljäntenä, Maverick Vinales viidentenä ja Suzukin Alex Rins oli noussut seitsemänneksi. Pian sekä Vinales, että Hondan Dani Pedrosa ohittivat Crutchlowin. Myös Rins painoi ohi Crutchlowista.

Dani Pedrosa kaatui kuitenkin heti tämän jälkeen. Kun Vinales pääsi ohi Crutchlowista, hän paahtoi koko porukan kovimpia kierroksia ja ohitti Rossin kierroksella 18. Kärkikolmikko karkasi ja Rossi jäi ajelemaan rauhassa nelossijalla.

Neljä kierrosta ennen maalia Marquez yritti ensi kertaa ohi Doviziososta, mutta ei onnistunut pitämään paikkaansa. Kierros myöhemmin kävi tismalleen samoin jopa kahdesti. Vinales kyttäsi perässä kärkikaksikon taistelua.

Kierrosta myöhemmin Marquez onnistui ohituksessaan, mutta pari mutkaa myöhemmin Dovizioso kuittasi jälleen. Marques painoi kuitenkin viimeisen kierroksen viimeisissä mutkissa väkisin ohi ja voittoon, Vinales oli kolmas ja Rossi neljäs. Johann Zarco nousi lopussa Rinsin ohi viidenneksi.

Marquezille voitto oli MotoGP:ssä jo 42:s ja seitsemäs tällä kaudella.

”Olen tosi usein hävinnyt viimeisen kierroksen taisteluissa Ducatin kuljettajille, mutta nyt viimein onnistuin. Nyt onnistuin ottamaan siinä mutkassa oikean linjan, eikä Dovizioso päässyt enää kuittaamaan. Todella hieno fiilis ottaa tämä voitto”, Marquez iloitsi.

Andrea Doviziosoa viimeisen kierroksen tappio hiukan nyppi.  

”Ei ole kiva tulla ohitetuksi lopussa, mutta olen ihan kohtuullisen tyytyväinen. Teimme hyvää työtä kokonaan uudella radalla ja taistelu voitosta oli tiukka”, Dovizioso sanoi.

Maverick Vinales otti ensimmäisen palkintopallipaikkansa sitten heinäkuun Saksan GP:n.

”Tänään oli hyvä kilpailu, pyörä toimi koko ajan paremmin kilpailun loppua kohti. Tämä oli upea rata ja hieno tunnelma, olen todella iloinen palkintopallipaikasta. Itseluottamus alkaa nousta koko ajan”, Vinales sanoi.  

Marquezin johto MM-sarjassa on nyt jo 77 pistettä, joten hän voi varmistaa maailmanmestaruuden jo Japanissa kahden viikon päästä kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa.
 

Uusin numero