Marc Marquez pelkää rengasrulettia Argentiinassa: ”Kaikkia seoksia ei ehdi millään ymmärtämään”

Ratkaisulla Michelin haluaa maksimoida kuljettajien ajoajat vapaissa harjoituksissa. Kaksi vuotta sitten Michelin joutui vetämään kaikki takarenkaat pois, kun Scott Reddingille tapahtui dramaattinen virhe 4. harjoituksissa. Michelin taikoi viime metreillä erikoisseoksen, jota käytettiin loppuviikko.

Marquezin mielestä aika harjoituksissa ei kuitenkaan riitä ymmärtämään kaikkia seoksia.

”Rata on asfaltoitu uudestaan ja täällä näyttäisi olevan myös märkää. Jokaiselle kuljettajalle tulee olemaan iso työ ymmärtää kaikkia seoksia ja niiden erityispiirteitä. Toisaalta Michelin menee tässä mielestäni ihan oikeaan suuntaan. Uudella pinnoitteella on pystyttävä ajamaan turvallisesti ja on hyvä, että sunnuntain kilpailuun on paljon eri vaihtoehtoja”, Marquez sanoo.

Termas de Rio Hondon radasta on uusittu noin 75 %. Vuosi sitten Yamaha vei kaksosivoiton Maverick Vinalesin johdolla. Marquez lähti paalulta, mutta kaatui jo kolmannella kierroksella. Hän myöntää tehneensä virheen.

”Tämä on rata, josta pidän hyvin paljon ja jossa olen myös menestynyt erittäin hyvin. Tämä sopii ajotyylilleni. Viime vuonna tein itse ison virheen, kun yritin hyökätä mahdollisimman kovaa heti avauskierroksella. Minulla oli kova eturengas silloin, eikä se toiminut.”

”Se oli täysin oma mokani ja olemme ottaneet opiksi. Nyt on pystyttävä parempaan tulokseen. Tavoitteena on palkintopallipaikka, mutta katsotaan, kuinka viikonloppu lähtee sujumaan”, Marquez sanoo.

Uusin numero