Marc Marquez paalulle – Yamahat heräsivät yllättäen

Rossi jäi vain 11 sekunnin tuhannesosaa paalupaikasta. Kolmoseksi ajoi Ducatin Andrea Dovizioso, joka jäi Rossista 0.128 sekuntia.

Marc Marquez joutui aika-ajoissa Q1:een, mutta hoiti ne mallikkaasti ja painoi koko viikonlopun nopeimman kierroksen. Toinen jatkoon selvinnyt oli Suzukin Alex Rins joka löi Marc VDS Hondan Franco Morbidellin vain kahdella sekunnin tuhannesosalla.

KTM:n Bradley Smith ajoi lähtöruutuun 15 ja Pol Espargaro vasta ruutuun 19.

Q2:ssa taistelu oli tiukkaa, mutta Marquez onnistui kääntämään sen jälleen voitokseen. Tallikaveri Dani Pedrosa oli vasta seitsemäs. Marquezista tuli historian ensimmäinen kuljettaja, joka otti paalupaikan ajettuaan ensin Q1:ssä.

Dovizioso ei ollut täysin tyytyväinen kolmossijaan, koska rataa pidettiin Ducatin ratana.

”Toinen nopea kierros ei mennyt ihan putkeen, mutta olen ihan luottavainen kilpailun suhteen, meiltä löytyy kyllä vauhtia ja se on kaikkein tärkeintä”, Dovizioso sanoi.

Valentino Rossi palasi pitkästä aikaa eturiviin. Konkari puuskutteli pitkään varikolla kesken aika-ajon, mutta pystyi rutistamaan hienosti.

”Eilen oli jo oikein hyvä fiilis pyörän päällä. Tänään teimme vielä pieniä säätöjä ja pyörä tuntui vielä paremmalta. Olen erittäin iloinen, olemme menossa viimein oikeaan suuntaan ja renkaatkin toimivat. Odotan hyvää kilpailua ja kovaa taistelua palkintopallipaikoista”, italokonkari sanoi suu korvissa.

Marc Marquez lähtee paalulta jälleen kerran huomiseen kilpailuun.

”Olin pettynyt, kun jouduin kaatumisen jälkeen Q1:een. Mutta ei se tuntunut haittaavan onneksi. Emme saaneet kolmosharjoitukseen yhtään pitoa renkaaseen, mutta teimme muutoksia ja nyt kaikki oli kunnossa. Olen todella tyytyväinen ja lähden huomiseen kilpailuun erittäin luottavainen, tämä tulos oli todella positiivinen”, Marquez sanoi

Uusin numero