Marc Marquez nopein Barcelonan kutsukilpailussa

MotoGP:n kolminkertainen ja hallitseva maailmanmestari Marc Marquez päätti kilpailuvuotensa tyylikkäästi voittoon. Espanjalainen Marquez oli nopein Superprestigio-kutsukilpailun superfinaalissa sunnuntaina.
 
Toiseksi Barcelonan Sant Jordi -hallissa ajoi espanjalainen ratamoottoripyöräilijä Toni Elias ja kolmanneksi yhdysvaltalainen flat track -tähti Brad Baker.

Viime vuonna huono lähtö pilasi Marquezin superfinaalin Barcelonan näytöskisassa, jonka voitti Baker ennen espanjalaista. Marquez otti opikseen. Tällä kertaa hän ampaisi lähdöstä toiseksi ja nousi nopeasti kärkeen.

“Täällä lähtö ratkaisee. Viime vuonna Brad pääsi johtoon, enkä päässyt ohitse, vaikka painostin kovasti. Tänä vuonna johdin toisesta mutkasta tullessa ja kaikki oli sen myötä helpompaa. Olen todella onnellinen, viime vuonna se oli erittäin lähellä, mutta nyt se voitto vihdoin tuli”, 23-vuotias viisinkertainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari sanoi.

Marquez voitti Superprestigion myös 2014.

“Kilpailun taso oli yllätys. Taso oli todella korkea. Kisa on myös vuosi vuodelta vaarallisempi, nytkin oli paljon kaatumisia ja törmäyksiä, mutta sen kanssa on vain elettävä. Yksi syy voittooni oli talli, joka suhtautui kisaan kuin MotoGP-kilpailuun”, Marquez kehui Hondaa.