Marc Marquez myöntää: ”En yritä enää väkisin voittaa”

Tasaisuus onkin ollut Marquez’n valtti; hän on ollut tällä kaudella peräti yhdeksän kertaa palkintopallilla, kun kukaan muu ei ole ollut enempää kuin viisi kertaa. Piste-ero MM-kakkoseen, Yamahan Valentino Rossiin, on jo 59 pistettä. Kun kautta on jäljellä kahdeksan kilpailua, on ero valtava.

”Mietin nyt enemmän mestaruutta kuin yksittäisiä voittoja. Jos minun on annettava viisi pistettä pois jossakin kilpailussa, se ei ole mikään ongelma”, Marquez sanoo.

Viimeksi Itävallan Red Bull Ringillä Marquez kävi kovan taistelun voitosta Ducatin Jorge Lorenzon kanssa. Lorenzo vei voiton viimeisen kierroksen ohituksellaan.

”Se rata ei sopinut meille mitenkään erityisen hyvin, tulossa on parempiakin. Mutta tämä on ollut sikäli aika kummallinen kausi, että olemme voittaneet jo esimerkiksi Jerezissä ja Le Mansissa, missä oletin meidän olevan ongelmissa. Siksi tiedän, että rata kuin rata, minulla on nyt mahdollisuus voittaa.”

Lorenzon vauhti ei ole hiipunut missään vaiheessa kautta. Hän tietää, että jäljellä on vielä ratoja, jotka ovat vahvoja erityisesti Ducatille. Puskuria kuitenkin on, sillä Jorge Lorenzo on MM-taistelussa jo 71 pistettä perässä, Andrea Dovizioso 72.

”On ratoja, joilla he ovat erityisen vahvoja, mutta jäljellä on vielä esimerkiksi Aragonia ja Phillip Island, joista pidän todella paljon. Minun on pysyttävä keskittyneenä jokaisessa kilpailussa. Kun piste-eroni muihin on nyt aika iso, voin lähteä jokaiseen kilpailuun rennolla fiiliksellä”, Marquez sanoo.

Viime kaudella mestaruus ratkesi vasta viimeisessä kilpailussa, kun Dovizioso roikkui mukana mestaruuskamppailussa.

”Silloin oli tiukampaa Dovizioson kanssa ja jouduimme huolella suunnittelemaan joka ikisen kilpailun. Oli mietittävä tarkkaan, millä radoilla iskemme ja millä varmistamme tuloksen. Nyt oloni on todella rauhallinen. En yritä pakkomielteisesti voittaa, jos on joskus annettava viisi pistettä pois, se on ihan ok, liikaa riskejä ei kannata ottaa. Se ei ole ongelma, koska eniten haluan juhlia, kun kausi päättyy”, Marquez sanoo.  
 

Uusin numero