Marc Marquez karkaamassa MM-taistelussa – jo kolmas peräkkäinen voitto

Ducatin Jorge Lorenzo puristi itsensä kärkeen heti alussa. Paalulta lähtenyt Johann Zarco jäi lähdössä viidenneksi, mutta teki jo avauskierroksella rohkean liikkeen ja nousi toiseksi.

Pian Ducati otti kuitenkin kaksoisjohdon, kun Andrea Dovizioso nousi kakkoseksi. Hän kuitenkin kaatui jo alussa ja joutui keskeyttämään. Hetkeä myöhemmin myös Johann Zarco kaatui kotiyleisön pahaksi pettymykseksi kakkospaikalta ja peli oli menetetty.

Marc Marquez nousi 18 kierrosta ennen loppua johtoon röyhkeällä ohituksella. Lorenzo ja Pramac Ducatin Danilo Petrucci pystyivät seuraamaan, mutta Yamahan Valentino Rossi alkoi jo jäädä.

Pian Lorenzon vauhti alkoi kuitenkin hyytyä ja Rossi ohitti hänet jo ennen kilpailun puoliväliä. Myös Pramac Ducatin Jack Miller teki saman. Marquez hallitsi jälleen kerran kilpailua, vain Petrucci ja Rossi pysyivät kohtuullisella etäisyydellä.

Marquez dominoi kisaa tyylikkäästi ja vei voiton kohtalaisen tylsässä kilpailussa. Petrucci oli kakkonen ja Rossi kolmas. Neljäs oli Miller ja viides Hondan Dani Pedrosa. Lorenzo oli kuudes ja heikon kilpailun ajanut Yamahan Maverick Vinales.

KTM-kuskeista Pol Espargaro oli 11:s ja Bradley Smith 14:s.

Marquez kasvatti johtoaan MM-sarjassa, hänellä on nyt 95 pistettä. Kakkoseksi noussut Maverick Vinales on kerännyt vain 59 pistettä, joten Hondan ykköstykki on huimassa lennossa kohti seuraavaa maailmanmestaruuttaan. Voitto oli hänelle jo kolmas peräkkäinen.

”Kilpailu oli kova, koska erot olivat pienet. Renkaani toimivat hienosti loppuun asti ja pystyin pitämään kärkipaikkani, vaikka takaa tuli tosi paljon painetta. Hieno tunne voittaa tämä kipailu”, Marquez kertoi.

Uusin numero