Marc Marquez ennustaa – tässä on vuoden 2018 rookie

Japanilaisella on suora sopimus HRC:n kanssa kuten tallikaveri Cal Crutchlowillakin. Thaimaan testeissä rookie oli vain 0.675 sekuntia hitaampi kuin nopeimman ajan kellottanut Hondan tehdastiimin Dani Pedrosa.

26-vuotias Nakagami on ensimmäinen japanilainen MotoGP:ssä sitten Hiroshi Ayoman, joka ajoi kaudella 2014.

”Uskon että kauden paras tulokaskuljettaja on Nakagami, olen jo nähnyt, kuinka nopea hän on”, Marquez kertoi.

Myös tallikaveri Crutchlow oli vakuuttunut japanilaisen vauhdista.

”Hän ajaa erinomaisen hyvin, olemme myös olleet tyytyväisiä hänen työskentelyynsä tiimissä.”

LCR:n tiimipäällikkö Lucio Cecchinelli oli myös jopa yllättynyt Nakagamin kypsyydestä Thaimaan testeissä.

”Annoimme hänelle aikaa tutustua rauhassa uuteen pyörään ilman paineita.  Hänen pitää päästä sinuiksi sen ja asetuksien kanssa kuten myös elektroniikan. Olin jopa yllättänyt, miten hyvin hän ymmärsi pyörää. Hänellä on kyky aistia todella tarkasti pyörän käyttäytymistä. Hän tuntuu havaitsevan pienetkin muutokset erinomaisesti. Uskon vahvasti, että hänestä tulee vielä kovan tason kuljettaja”, tiimipäällikkö kehui Motorsport.comilla.

Cechinelli vertasi tulokasta myös muihin japanilaiskuljettajiin, joiden kanssa hän on työskennellyt.

”Olemme työskennelleet monien japanilaiskuljettajien kanssa ja aika monella on ollut hankaluuksia kommunikaation kanssa. Kulttuurieroista johtuen he ovat aika varautuneita, hiljaisia ja jopa ujoja. Mutta Takaaki pystyy antamaan insinööreille hyvinkin suoraa ja tarkkaa palautetta.”   

”Olen erityisen tyytyväinen siihen, että hän on rauhallisen viileä ja pystyy kommunikoimaan teknisen osastomme kanssa erittäin ammattimaisesti ja rakentavasti.”
 

Uusin numero