Marc Marquez ei tyydy huimaan MM-johtoonsa: ”Aion puskea entistäkin kovemmin”

Marquez jatkoi loisto-otteitaan Assenissa viikonloppuna ottamalla jo kauden neljännen voittonsa. Kilpailu oli pitkään tasainen, mutta lopussa mestari karkasi omille teilleen.

MM-sarjan kakkosena on Yamaha-konkari Valentino Rossi. Seuraavaksi ajetaan Saksaan Sachsenringillä, missä Marquez ei ole koskaan hävinnyt MotoGP-urallaan, sitten on vuorossa Tshekin Brno, joka on ollut Hondalle aina vahvaa maaperää.

”Ennen Assenia sanoin, että tällä radalla saatamme menettää pisteitä. Mutta sen sijaan teimme maksimaalisen tuloksen. Siitä huolimatta nyt ei ole todellakaan aika ottaa rennosti, vaan puskea entistä rajummin. Vaikka minulla on nyt hyvä kaula muihin, se ei todellakaan ole vielä riittävä”, Marquez sanoi.

”Haluan koko ajan vain enemmän voittoja, en oikein edes osaa suhtautua kilpailemiseen muulla tavalla. Yritän pitää saman mentaliteetin ja ajaa samalla tasolla joka ikisessä kilpailussa.”

Marquez oli oikein tyytyväinen siihen, että Suzukin Alex Rins rypisti itsensä Assenissa toiseksi, mikä kasvatti espanjalaisen kaulaa pahimpiin kilpailijoihinsa nähden entisestään.

”Kun ylitin maaliviivan, adrenaliinitasot nousivat huippuunsa. Sitten katsoin isolle screenille ja näin Rinsin ajavan kakkoseksi. Se teki minut entistäkin onnellisemmaksi.”

 MM-pisteissä lähinnä Marquez’ta ovat Yamahan Rossi ja Maverick Vinales. Marquez on kuitenkin kyykyttänyt heitä kahdessa kilpailussa (Le Mans ja Assen), jotka ovat olleet perinteisesti Yamahalle erittäin vahvoja.

“Oletin, että Yamaha olisi ollut Assenissa todella kova. Niin he olivatkin, mutta me olimme vielä kovempia. Me olemme kärsineet näillä radoilla aiemmin paljon, joten oli todella tärkeää pystyä voittamaan nämä kilpailut”, Marquez painotti.  
 

Uusin numero