Mansaaren TT 2021 peruttu

Vuoden 2021 Mansaaren TT on peruttu koronavirusepidemian takia. Seuraavan kerran Mansaaren kuuluisalla katuradalla kilpaillaan vuoden 2022 touko-kesäkuun vaihteessa.

Mansaaren hallitus on tehnyt päätöksen vuoden 2021 TT-kilpailujen peruuttamisesta. Päätöksen perusteena on suojella paikallista väestöä, kilpailijoita ja yleisöä maailmanlaajuisen COVID-19 -pandemian jatkuvilta vaikutuksilta. Päätös haluttiin tällä kertaa tehdä ja julkistaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta se tarjoaisi selkeyttä saaren asukkaille sekä kilpailuun osallistumista suunnitteleville kilpailijoille ja katsojille, kilpailuorganisaatiolle, viranomaisille ja muille sidosryhmille. Vuoden 2020 kilpailujen peruuntumisesta ilmoitettiin maaliskuun puolivälissä kun Eurooppa ”suljettiin”, mutta järjestelyjen kannalta se on liian myöhäinen aikataulu muutosten tekemiseen.

Mansaaaren TT vaatii onnistuaksen tuhansia vapaaehtoisia ja suuren joukon ihmisiä järjestelykoneistoon sekä kuukausien ennakoivaa suunnittelua. Koska tässä vaiheessa ei ole varmaa onko pandemia ensi kesän alussa siinä vaiheessa että se sallisi kilpailujen järjestämisen, näki hallitus ainoana vaihtoehtona ilmoittaa hyvissä ajoin kilpailujen peruuntumisesta vuoden 2021 osalta. Seuraavan kerran Mansaaren TT ajetaan 28.5.2022 alkaen.

Uusin numero