Manninen Bros Honda-tiimin EMX150-kuviot vielä auki

Lauantaina tiimin ”seniori” 15-vuotias Jere Haavisto osallistui MX2-luokan SM osakilpailuun Heinolassa ja samaan aikaan tiimi järjesti testitilaisuuden ensi kauden kuljettajaehdokkailleen Vantaan Lavangon radalla.

Testitilaisuuteen oli ilmoittautumisten perusteella valittu yhdeksän 11-14 vuotiasta huippujunioria ja mukana oli myös tiimin tämän kauden EMX150 kuljettajista Matias Murto ja Tatu Junnola. Aamupäivän aikana käytiin läpi tiimin ensi kauden suunnitelmia ja henkilökohtaisissa palavereissa tiimipäällikkö Kusti Manninen ja Hondan maahantuojan Brandtin Patrick Manner haastattelivat kuljettajat ja heidän taustajoukkonsa. Iltapäivällä kuljettajat pääsivät tositoimiin EMX150-sarjassa käytettävillä vakiokuntoisilla Honda CRF150R-pyörillä aika-ajon muodossa.

– Oli mukava nähdä kuinka nopeasti kuljettajat pääsivät sinuiksi pyörän kanssa ja pystyivät parantamaan aikojaan iltapäivän mittaan. Suomessa yleinen harhakäsitys on, että pärjätäkseen olisi pyörässä oltava tuhansien eurojen viritykset. Matias Murto on voittanut tänä vuonna MXC/A Suomen cup kisaeriä täysin vakiolla Honda CRF150R pyörällä ja nyt testeissä useimmat kuljettajat ajoivat lyhyen totuttelun jälkeen vähintään yhtä kovaa kuin omilla kisapyörillään, analysoi Patrick Manner.

Haavisto ylivoimaiseen MXJ-
luokan voittoon Heinolassa

Testipäivän jälkeen tiimi siirtyi reilun sadan kilometrin matkan pohjoiseen Heinolan Komostenkylän radalle. Alkukaudesta loukkaantumisista kärsinyt Haavisto huhki Heinolassa täyden viikonlopun, sillä hän ajoi sekä MX2 SM-osakilpailun että MXJ Suomen Cup osakilpailun.

Tuloksena lauantain SM-osakilpailusta oli yhteistulosten seitsemästoista sija, mutta sunnuntaina Haavisto vältti virheitä ja voitti molemmat MXJ Suomen Cup erät näytöstyyliin.

– Olen nyt pientä flunssaa lukuunottamatta treenaamaan reilun kuukauden täysipainoisesti ja sekä vauhti että ajokunto on noussut todella hyvin. Lauantain SM:istä jäi ihan hyvä fiilis, ensimmäisessä erässä oli neljästoista ja toisessa erässä olin jo kymmenen kärjen tuntumassa ennen kuin kaaduin, kertoi Haavisto.

– Tänään sunnuntaina olikin hiukan paikat kipeänä, mutta tuntuma rataan oli hyvä ja pystyi ajamaan täysin omaa ajoani heti aika-ajosta lähtien. Ensi viikonloppuna on vielä kerhojoukkueiden SM-kilpailu, jonka jälkeen jatketaan suoraan ensi kauteen valmistautumista. Vauhtia ja varmuutta pitää kyllä saada vielä reilusti lisää EMX250 sarjaa ajatellen, jatkoi tyytyväinen Haavisto.

EMX150-sarjassa viidenneksi sijoittuneen Tatu Junnolan vauhti on parantunut kauden loppua kohti myös kotimaisilla radoilla ja Heinolasta tuloksena oli yhteistulosten toinen sija.

– Ensimmäisessä erässä startti oli melko hyvä ja nousin nopeasti kolmanneksi. Jostain syystä vaan en pystynyt puristamaan toiseksi ja se harmittaa. Toisessa erässä sain sitten todella hyvän startin ja nousin ensimmäisellä kierroksella kärkeen. Sitten alkoi virheitä tulla ja tipuin jo neljänneksi ennen kuin sain koottua itseni ja noustua takaisin kolmanneksi. Ei tähän oikein tyytyväinen voi olla, koska voiton avaimet oli hetkeksi kädessä, kommentoi Junnola.

EM-sarjassa neljänneksi ajanut Matias Murto kilpaili viime viikonloppuna Raumalla ensimmäistä kertaa 250-kuutioisella pyörällä, mutta palasi Heinolassa 150-kuutioisen sarviin ja tuloksena oli yhteistulosten kolmas sija.

– Erien alku oli vaikeata, mutta mitä pidemmälle erissä mentiin sitä paremmalta ajaminen tuntui. Toisessa erässä pääsin jo erää johtaneen Roni Kytösen takarenkaaseen kiinni mutta ohitusyritys epäonnistui ja meinasin kaatua. Olen kyllä ihan tyytyväinen päivään, vaikka voittoa lähdettiinkin hakemaan, kertasi Murto päiväänsä.

Tiimin nuorin kuljettaja, vasta 12-vuotias Joni Mäkelä on kauden edetessä parantanut vauhtiaan ja oli edellisessä MXC/A Suomen cupissa Salossa kuudes. Heinolassa kuitenkin kaatumiset vaativat veronsa ja Joni joutui tyytymään yhteistulosten kuudenteentoista sijaan.

– Hyvä viikonloppu takana, pojat ajoivat tänään hyvin ja tulokset olivat oikeastaan sellaiset joita odotimme jo alkukaudesta. Tässä vaiheessa myös ensi kauden kuljettajaehdokkaat vaikuttavat hyviltä, sillä tämän päivän Heinolan MXC/A Suomen cup kisan kymmenen kärjestä kuusi oli lauantaina tiimin testitilaisuudessa antamassa näyttöjä. Paljon on vielä kuitenkin auki ja pohdittavaa riittää, ennen kuin ensi vuoden kuviot ovat selvät, kommentoi  tiimipäällikkö Kusti Manninen

Tiimin ensi kauden kuljettajat ja yhteistyökumppanit julkaistaan Tampereen supercrossin yhteydessä 21.-22. marraskuuta.
 

Uusin numero