Malesiassa ollaan innoissaan Khairuddinista ja Ajon tiimistä

Ajon osakkeet sen kuin vain nousivat 28 miljoonaisen kansan silmissä, kun sen moottoriurheiluidoli Muhammad Zulfahmi Khairuddin puhkoi lopullisen läpimurtonsa MotoGP-sarjan uuden Moto3-luokan MM-avauksessa Qatarissa.

AirAsia-SIC-Ajo -tiimin punavalkoisella KTM:n tahdaspyörällä huipulle tietä avaava Khairuddin, 20, ajoi Losailin valaistulla radalla uransa tähän mennessä parhaan MM-sijoituksen leikkaamalla historiallisen Moto3-kisan maalilinjan kuudentena.

– Aivan fantastinen kilpailu Fahmilta. Toivottavasti tämä on signaali sitä, mitä tällä kaudella on luvassa, hehkuttaa Khairuddinin taustoilla vahvasti vaikuttava Tony Fernandes.

Fernandes tunnetaan Heikki Kovalaista ja venäläistä Vitali Petrovia F1-luokassa ajattavan Caterhamin omistajana ja tallipäällikkönä.

Fernandesin omistukseen kuuluvat myös malesialainen lentoyhtiö AirAsia ja perinteikäs englantilainen jalkapalloseura Queens Park Rangers. Monessa mukana oleva Fernandes osti lontoolaisseuran osake-enemmistön viime vuoden puolella F1-vaikuttajilta Bernie Ecclestonelta ja Flavio Briatorelta.

”Juuri tällaisesta
on unelmissa kyse”

Ajo Motorsportin näkyviin yhteistyökumppaneihin AirAsian muodossa lukeutuva Fernandes on järjestänyt F1- ja muilta kiireiltään aikaa vierailla myös MotoGP-sarjan varikoilla suomalaistallin kannustajana. Näin myös tänä vuonna, sillä Fernandes on todellakin innoissaan Khairuddinin kehityksestä.

– Fahmista on kehittynyt lyhyessä ajassa villin kortin kuljettajasta top 10-mies. Juuri tällaisesta unelmissa on kyse.

– Olemme ylpeitä hänen kasvustaan moottoriurheilijana ja tulemaan jatkamaan hänen tukemistaan tässä kehityksessä, jatkaa Fernandes.

Khairuddin ajoi Qatarissa kutakuinkin nappiviikonvaihteen 35. GP:ssään. Kisan kuudes sija ei ollut suinkaan mikään onnenkantamoinen, sillä hän oli kolmen harjoituksen yhdistetyillä tuloslistoilla viides ja aika-ajossa seitsemäs.

Toisen kautensa suomalaistallin riveissä käynnistänyt Khairuddin sivusi aika-ajosijoituksellaan maansa rr-historiaa MM-tasolla. Vastaavaan on yltänyt Shahrol Yuzy kilpaillessaan vuonna 2002 silloisessa 250-kuutioisten luokassa.

”Fahmi on fanien
taianomainen suosikki”

– Malesian moottoriurheilu on vahvassa nousussa, mistä Fahmi tarjoaa parhaan esimerkin. Hän on luonnonlahjakkuus ja nyt kaikkien malesialaisten moottoriurheilufanien suosikki. Jopa tavallaan taianomainen sellainen, kuvailee Fernandes.

Tämä on huomioitu Malesiassa aina valtiollista tasoa myöten, sillä maan nuoriso- ja urheiluministeriö on päättänyt tukea vaatimattomista oloista tulevaa Khairuddinia henkilökohtaisella tasolla. Kolmen vuoden mittainen sopimus julkistettiin jokunen aika sitten maan pääkaupungissa Kuala Lumpurissa.

MotoGP-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonvaihteena Jerezin radalla Espanjassa.

Uusin numero