Makkula tuplasi neljäs Kroatiassa

Dramaattinen kilpailu käytiin kahdessa osassa, sillä ajaminen jouduttiin välillä keskeyttämään saksalaiskilpailijoiden sivuvaunun jäätyä keskelle rataa ylösalaisin.

Kilpailun ensimmäisessä osassa Makkula ja Karttiala irtosivat lähtöviivalta kohtalaisesti, mutta menettivät sijoituksia lähtökiihdytyksen aikana.

– Jäimme pussiin hitaampien perään ja kärki pääsi karkaamaan parin sadan metrin päähän. Loppuosan kisasta ero pysyi koko ajan samana. Yritimme nostaa vauhtia, mutta siinä vaiheessa perä alkoi luistaa, kertaa Karttiala tapahtumia.

Saksalaisparin Hock-Becker pyöräytettyä sivuvaununsa renkaat kohti taivasta, jouduttiin kilpailu keskeyttämään kymmenen kierroksen kohdalla. Tässä vaiheessa Makkula ja Karttiala olivat viidennellä sijalla.

Seitsemän kierroksen mittaisen toisen osion startti sujui suomalaisilta vielä edellistä heikommin.

– Jäimme viivalle ihan täysin ja olimme ensimmäisessä mutkassa jossain sijan kymmenen tienoilla. Parin mutkan jälkeen olimme jo viidensiä, mutta kolme kärki pääsi karkuun. Kun pääsimme hitaammista ohi, pysyi ero kärkeen samana, kertoo Karttiala.

Perusajaminen sujuu,
lähtöjä parannettava

Sekä Makkula että Karttiala olivat tyytyväisiä Kroatian kilpailuviikonlopun molempien päivien neljänteen sijaan. Tätä ennen Makkulan paras MM-osakilpailusijoitus oli viime vuonna Unkarissa kaasuteltu kuudes tila.

– Tavoite on päästä palkintopallille tänä vuonna. Tänään mahdollisuudet menivät, kun jäimme alussa, Makkula harmittelee.

– Loppujen lopuksi tuloshan on mainio, koska viiden parhaan joukkoon oli tavoitteemme ja vauhti on parantunut koko ajan. Seuraavaksi keskitymme lähtöharjoitteluun, ajaminen on muuten kasassa, uskoo kaudella 2008 lajin maailmanmestaruuden voittanut Karttiala.

Rijekassa voittajiksi selviytyivät myös sunnuntaina MM-sarjaa johtava suomalais-sveitsiläinen pari Pekka Päivärinta-Adolf Hänni. Kolmen MM-osakilpailun jälkeen Makkula ja Karttiala ovat pistetaulukossa neljäntenä.

Sivuvaunuluokan seuraava osakilpailu ajetaan MotoGP-sarjan kilpailujen yhteydessä Hollannin Assenissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.
 

Uusin numero