Makkula ja Karttiala ylivoimaiseen voittoon Jurvan SM-osakilpailussa

Jurvan Botniaringillä sivuvaunuluokan voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. MM-sarjassa epäonnisen kesäkauden jälkeenkin kahdeksantena olevat Petri Makkula ja Timo Karttiala ajoivat jo aika-ajoissa paalulle yli kahden sekunnin erolla seuraaviin.

Kilpailussa erot vain korostuivat: kakkoseksi sijoittunut virolaispari Eero Pärm-Peeter Küüt jäi MM-sarjalaisista lähes viisi sekuntia kierroksella.

Sivuvaunua kuljettava 39-vuotias Makkula näkee SM-osakilpailujen toimivan hyvänä valmistautumisena MM-sarjan palkintopallisijoituksia tavoiteltaessa.

– Kaikki meni niin kuin suunniteltiin, vaikka uusilla renkailla kierrosajasta olisi lähtenyt vielä 2-3 sekuntia pois. Tämä oli hyvää treeniä. Aina, kun ajetaan, tulee parempi tuntuma ajamiseen.

Jurvan kilpailun ykköstila oli Makkula-Karttiala -parille kauden toinen voitto kotimaan kamaralla. Pistetaulukon kärjessä he eivät kuitenkaan ole, sillä MM-kiireet ovat pitäneet kaksikon poissa kahdesta SM-osakilpailusta.

– Tästä on ihan hyvä maku lähteä kohti Assenin MM-kisaa. Sinne mennään taistelemaan hampaat irvessä kohti palkintosijoja ja nostetaan rima pikkaisen korkeammalle kuin tänä viikonloppuna.

Rentous nopeuden salaisuus

Makkulan kyydissä heilunut ”purkkiorja” Karttiala on tyytyväinen paitsi voittoon, myös Jurvan uudella radalla saavutettuun ajotuntumaan.

– Lähdimme ikään kuin hakemaan rytmiä uudestaan. Päivän nopein kierrosaika tuli silloin, kun tuntui, ettemme purista enää yhtään. Ajamisessa täytyy löytyä rentoutta. Virtasalmenkin SM-kisassa löytyi rentous, mikä toimi hyvin Kroatiassa, muistelee Karttiala kauden ensimmäisen SM-kisan voittoa ja neljänsiin sijoihin päättyneitä Kroatian MM-osakilpailuja.

Makkula nähtäneen tositoimissa seuraavan kerran jo ensi viikonloppuna, sillä Viron mestaruussarjan kalenteriin on viime hetkellä ilmestynyt uusi kilpailuviikonloppu. Karttialaa ei kuitenkaan naapurimaassa nähdä, koska mies on jo hyvissä ajoin lupautunut toimimaan bestmanin roolissa serkkunsa häissä.

MM-sarja jatkuu Hollannin Assenissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
 

Uusin numero