Mäkisestä mestari Karlskogassa

Viikonloppu alkoi vapailla harjoituksilla, joissa Mäkinen sai heti hyvän tuntuman rataan ja ajat paranivat koko ajan päivän edetessä. Päivän päätteeksi Mäkinen sai ajettua uuden ennätyksensä ja oli koko päivän nopein kuski samalla.

Lauantai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, mikä nosti heti tunnelmaa, kun vuorossa olivat aika-ajot ja kaksi kisalähtöä.

Aika-ajoon laadittiin taktiikka, että käytetyllä renkaalla lähdetään ja jos tuntuu siltä, että uudesta renkaasta on selkeästi apua, niin Mäkinen kurvaa ratavarikolle ja vaihdetaan rengas.

Ja näin tapahtui. Ajettuaan kahdeksan kierrosta Mäkinen tuli ratavarikolle ja kertoi, että takarengas pikkasen lipsuu, eikä sillä sen kovempaa uskalla ajaa. Siinä vaiheessa Mäkinen oli toiseööa puolisen sekuntia kärjestä.

Mäkinen palasi takaisin radalle uusi hieman pehmeämpi takarengas alla. Muutama totuttelukierros ja sitten tuli se ensimmäinen ”pommi”. Mäkinen alitti 1.06 ajan ja siirtyi kärkeen.

Hetkeä myöhemmin Mårtenson teki parhaansa 1.06.6 ja meni kärkeen, kunnes Mäkinen teki jälleen paremman ajan ja nyt kello pysähtyi lukemiin 1.05.174. Mäkinen yritti vielä yhtä nopeaa kierrosta mutta se meni pilalle ihan viime metreillä hitaamman kuskin jäätyä ”surffailemaan” ajolinjalle.

Mäkisen aika oli kova, sillä se jäi vain noin puoli sekuntia rataennätyksestä.

Mestaruus ratkesi heti
ensimmäisessä kisalähdössä

Mäkinen otti avauskisaan hyvän startin ja pystyi pitämään ykköspaikan ensimmäisen mutkan jälkeenkin Mårtenssonin seuratessa ihan kannoilla.

Tässä järjestyksessä mentiin neljä kierrosta, mutta viidennellä Mårtensson pääsi Nikon ohi. Välimatka pysyi vielä hetken pienenä, mutta varmistaakseen hyvän lopputuloksen Mäkinen ”jäädytti” ajamisen, saatuaan tiedon kolmantenba ajaneen kuljettajan olevan jo palan matkaa takana.

Kakkossijasta tuloksena 20 pistettä ja aika-ajosta kolme pistettä. Nämä pisteet riittivät jo varmistamaan mestaruudenm mutta edessä oli vielä päivän toinen startti.

Toiseen kilpailuun lähdettiin ensimmäisen startin sijoitusten mukaan, eli paalupaikalla Mårtensson ja Mäkinen vieressä. Mårtensson ei kuitenkaan ilmestynyt viivalle ollenkaan ja tätä ihmeteltiin kovasti.

Mäkinen otti jälleen loistavan startin ja siirtyi kärkeen heti alussa. Hän piti pintansa maaliviivalle saakka ja kauden toinen voitto oli tosiasia.

Kokonaisuutena Scandinavian Open kilpailusarja tarjosi Mäkiselle positiivisen kuvan lyhyine sprinttikilpailuineen. Päivät kisapaikoilla olivat hektisiä ja koko ajan tapahtui.

Seuraava kilpailuviikonloppu vietetään Norjan Vålerissa, elokuun 17.-18 päivinä. Siellä Mäkinen saakin taas laittaa parastaan, sillä norjalaiset ovat tosi kovia kotiradallaan ja heitä on runsaasti mukana.

 

Uusin numero