Mäkinen ykkönen Yyterissä

Kilpailussa piti olla mukana 11 kuljettajaa, mutta määrä väheni kymmeneen, kun Matias Mäenpää koki harjoituksissa tekniikkamurheita ja kilpailu jäi ajamatta.

Alunperin kisat olivat suunniteltu aloitteleville kuskeille, mutta heitä oli ilmoittautunut niin vähän, että mukana nähtiin yleisölle tutumpiakin nimiä muun muassa Jari Mäkinen, Mika Loppi, Marko Suojanen, Aarni Heikkilä ja Joni Keskinen.

Alkuerissä parasta vauhtia piti Mäkinen ajaen jokaisessa neljässä erässään ykkösenä ruutulipulle varmistaen samalla paikkansa suoraan päivän finaalissa. Toinen suora finaalipaikka meni Suojaselle, joka hävisi alkuerissä ainoastaan kahdesti Mäkiselle.

Semifinaaliin tiensä raivasivat Keskinen, Loppi, Heikkilä, sekä viimeisenä Niilo Vuolas. Mattias Blomin, Matti Isoahon, Mika Helinin ja ensimmäisen kilpailunsa 500-kuutioisissa ajaneen Antti Vuolaksen kisat päättyivät alkueriin.

Semifinaalissa nähtiin hyvä kamppailu erän voitosta Lopin ja Keskisen välillä, kaksikon ottaessa myös finaalipaikat. Heikkilä jäi niukasti semifinaalissa kolmanneksi ja Niilo Vuolas viimeiseksi.

Finaali oli lopulta alkuerissä voittamattoman Mäkisen näytöstä miehen ajaessa kilpailun voittoon. Loppua kohden vauhtiaan parantanut Keskinen vei kakkospaikan ennen Suojasta ja neljänneksi jätettyä Loppia.

Ennen 500-kuutioisia Yyterissä kilpailtiin minispeedwayn henkilökohtaisen Suomen Cupin merkeissä. Siinä uran ensimmäiseen voittoonsa ajoi Timi Salonen ennen tässäkin luokassa ajanutta Antti Vuolasta ja Arttu Pentinmäkeä.

Kaupunki Cup:
  1. Jari Mäkinen, HyMK 12+3
  2. Joni Keskinen, PMK 9+2+2
  3. Marko Suojanen, FMS 10+1
  4. Mika Loppi, SeMK 8+3+0
  5. Aarni Heikkilä, HyMK 8+1
  6. Niilo Vuolas, HjMK 7+0
  7. Mattias Blom, HMK 4
  8. Antti Vuolas, HjMK 4
  9. Matti Isoaho, OMK 4
10. Mika Helin, FMS 4
11. Matias Mäenpää J-PMK 0

80cc Suomen Cup:
  1. Timi Salonen, HyMK 11+3+3
  2. Antti Vuolas, HjMK 9+2+2
  3. Arttu Pentinmäki, SeMK 10+3+1
  4. Toni Hyyryläinen, HyMK 9+2+0
  5. Jere Kristola, SeMK 8+1
  6. Joni Laukkanen, SeMK 7+1
  7. Karl Johannes Lattik, Viro 6+0
  8. Rasmus Finne, SeMK 5+0
  9. Pessi Sillanpää, SeMK 5
10. Roni Niemelä, SeMK 3
11. Allan Angelstok, Viro 2
12. Gert Heinvee, Viro 1
13. Niklas Ågren, FMS 0

Uusin numero