Mäkinen kolmosrivistä Superbiken Albaceten EM-osakilpailuihin

Leopard Stratos-tiimin Yamahalla kilpaileva Mäkinen päätyi aika-ajossa yhdeksänneksi.

Edellisessä osakilpailussa Barcelonassa kovia kokenut Mäkinen teki jälleen kellosepän tarkkaa työtä kahdessa aika-ajosessiossa: aamupäivällä 1.34,164 ja iltapäivällä piirun verran paremmaksi lukemin 1.34,154.

Mäkinen oli toinen niistä kuljettajista, jotka pystyivät kohentamaan aikaansa jälkimmäisessä sessiossa. Mäkinen oli iltapäivän jakson kuudenneksi kiireisin.

Kärkikaksikko, sekä näillä näkyminen Euroopan mestaruuden kohtalon ratkaisevat espanjalainen Yamaha-kuljettaja Carmelo Morales ja BMW:llä kisaava chileläinen Maximilian Scheib olivat aika-ajossa karussa muilta.

Lukemat 1.31,017 viimeistellyt Morales kukisti sarjaa johtavan Scheibin 0,115 sekunnilla, mutta kolmanneksi Suzukilla päätynyt ranskalainen Anthony Delhalle jäi 3,5 kilometrin mittaisella radalla pohjista jo 1,364 sekuntia.

Yksityiskuljettajien, eli privateers-ryhmän EM-tittelistä taistelevan Mäkisen eroksi Moralesiin kirjattiin 3,137 sekuntia.

Sarjan muista suomalaisista Motomarket Racingin Kawasaki-kuljettaja Eeki Kuparinen oli aika-ajossa 15:s ja Mäkisen tiimikaveri Mika Höglund 18:s. Kuparinen jäi kärjestä 3,701 ja Höglund 7,785 sekuntia.

Hellettä ja lisää
on vielä luvassa!

– Tänään elohopea nousi 40 asteen tuntumaan ja se on oikeasti jo aika lämmintä, viestitti Mäkinen.

Aamupäivällä nopeimmat kuskit käyttivät ns. aika-ajo rengasta, eli siis pehmeää seosta saadakseen parhaat ajat. Rata oli vielä sen verran ”kylmempi”, että nuo renkaat kestivät 2-3 kierrosta ajaa.

Mäkinen ajoi kaikki sessiot kovalla seoksella hakien samalla kisatuntumaa, koska kisojen ajaksi on luvattu vieläkin lämpimämpää. Selviö on, että niissä olosuhteissa ei pehmeillä renkailla kisaa ajeta.

Mäkisen lähtöpaikaksi muodostuu aika-ajosijoituksesta huolimatta ruutu 8. Tämä sen vuoksi, koska BMW-kuljettaja Jonathan Barragan kaatui aamun sessiossa. Barragan loukkaantui, eikä kykene osallistumaan sunnuntain kisoihin.