Mäkinen huipentaa pitkän kauden CEV-sarjan finaalissa Valenciassa

Kuparinen jahtaa Superbike-luokassa yksityiskuljettajien mestaruutta. Mäkinen on samassa kategoriassa sijalla 18 kuuden kisaviikonlopun jälkeen.

Ricardo Tormo-rata on sama estradi, jossa MotoGP-sarja pisti MM-kauden pakettiin viime sunnuntaina. 4005 metrin mittainen rata on uusi tuttavuus Mäkiselle, joka saa siitä ensimmäiset maistiaiset perjantain harjoituksissa.

– Rata on hieman erilainen verrattuna kauden aikaisempiin, sillä keskinopeudet ovat alhaisemmat ja se muistuttaa suurta ”areenaa” kiemurrellen katsomoiden välissä. Tämä rata muistuttaa ehkä eniten suomalaisia ratoja, vaikkakin turva-alueet ja muut siihen liittyvät asiat ovat aivan eri luokkaa, kertoo Mäkinen.

Lauantaina on vuorossa kaksi aika-ajosessiota ja kisa ajetaan sunnuntaina. Radalla riittää vipinää ja kenties ruuhkaakin.

– Kisa poikkeaa myös osallistujamäärältään muista, sillä siihen on ennakkoon ilmoittautunut lähes 40 kuskia.

Mäkisellä on matkassa mukana mittavat kannustusjoukot.

– Tällä kertaa on myös reilu kattaus sponsoreiden edustajia ja näin ollen reissusta tulee kaikella tavalla hieman erilainen verrattuna aiempiin viikonloppuihin. On hienoa, että kiinnostusta riittää myös yhteistyökumppaneiden taholta ja meille on kunnia-asia näyttää heille, miten hommat täällä Espanjan sarjassa hoidetaan.

Uusin numero