Mäkinen Euroopan mestari

Tiedossa oli, että Espanjan Jerezin viikonloppu tulisi olemaan haasteellinen, sillä virheisiin ei ollut varaa missään vaiheessa. Jaossa oli tärkeitä pisteitä kahdesta kisasta ja maalissa piti olla mielellään ennen Tiago Magalhaesia, joka oli lähin haastaja.

Ensimmäisen kilpailun seitsemäs ja toisen kuudes sija toivat kuitenkin tarvittavan määrän pisteitä, joiden turvin Mäkinen varmisti jo
ennen viimeistä Valencian kilpailua Superbike Privateers -luokan Euroopan mestaruuden. Koko tiimillä oli huikea meininki kilpailun jälkeen, kun mestaruuspaitoja puettiin päälle.

Sunnuntain kilpailupäivä

Aamun keli oli poiketen muista aamuista aivan harmaa ja lämpöäkin vain 17 astetta. Jostain syystä Yamahan
kytkin luisti ja Niko sai ajettua vain kaksi kierrosta session aikana, eikä aikakaan ollut kovin ihmeellinen.

KISA 1
Kilpailu lähti käyntiin hyvin, vaikkakin Niko putosi ensimmäisen kierroksen aikana sijalle 7. Pari kierrosta Niko sai pidettyä sijoituksen, mutta sitten kilpakumppani meni ohi ja Niko putosi sijalle kahdeksan. Tapahtumia riitti ja Niko sai ajettua hyviä kierroksia ja pääsikin nousemaan yhden sijan. Taistelu Texierin kanssa oli tiukkaa ja monen monta kertaa Niko oli jo rinnalla, mutta ei vaan riittänyt puristus ohitukseen ja maaliin Niko tuli seitsemännellä sijalla. Kun pahin vastustaja tuli maaliin sijalla 15, niin piste-ero kasvoi jo 38 pisteeseen.

KISA 2
Toinen kilpailu oli aikalailla toisinto ensimmäisestä kisasta, sillä erotuksella, että Niko säilytti startissa paikkansa ja ajoi monta
kierrosta taistellen sijasta viisi. Muutaman kierroksen jälkeen Niko sai ohitettua Solorzan. Kisan puolen välin jälkeen Solorza sai kuitattua takaisin ja Niko teki ratkaisun, että ajaa omaa kisaansa sijalla kuusi, koska takana ei ollut uhkaajia.

Samalla Niko nousi sarjan kokonaistuloksissa sijalle kuusi ja mahdollisuus Valenciassa on vielä nousta yksi pykälä.

Teksti ja kuvat: TEAM LEOPARD YAMAHA STRATOS

Uusin numero