Mäkinen ajoi kympin sakkiin CEV-sarjan yksityiskuljettajien nipussa

Paljon nopeita, ajettavia mutkia ja vaikeita jarrupaikkoja sisältävä Navarran rata oli turkulaiselle BMW-kuljettajalle uusi tuttavuus. Mäkinen ehti saada kuitenkin perjantain harjoituksista lähtien mukavasti kierroksia alle sunnuntain kisaa silmälläpitäen.

Haastavuutta lisäsi kova helle, jolloin pito ei ollut parhaimmillaan.

Mäkinen ajoi ensimmäisissä aika-ajossa riskeittä sijalle 23. Hän nosti vauhtiaan toisessa aika-ajosessiossa yli puolella sekunnilla sijoituksen pysyessä muuttumattomana.

Mäkinen hioi onnistuneesti pyöränsä kisasäätöjä ja ajolinjoja warm up’issa. Startti kisaan olikin onnistunut ja Mäkinen sai napattua heti avauskierroksella neljä kuljettaa edeltään kiinni.

Sen jälkeen sijoitus vakiintui, sillä ylemmäs ei ollut enää mahdollisuuksia, kun edessä ajettiin noin sekunnin verran kovempia kierrosaikoja.

Kärkikuljettajat tulivat Mäkisestä kierroksella ohi siinä vaiheessa, kun 18 kierroksen kisasta oli neljä viimeistä jäljellä. Mäkiselle tarjoutui siinä vaiheessa hetken verran hurjaa vetoapua, mutta hän päätti ajaa viimeiset kierrokset varman päälle ja pitkälti soolo-suorituksena.

Mäkisellä on koossa Navarran jälkeen 25 pistettä, jotka oikeuttavat yksityiskuljettajien luokassa sijaan 14. Navarrassa toiseksi parhaasta privateers-vauhdista vastannut, niin ikään BMW:llä kilpaileva Eeki Kuparinen on kolmantena pistein 86.

Sarjassa on nyt edessä pitkä tauko, sillä seuraavaksi pisteistä ajetaan marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Portimaon radalla Portugalissa. Superbike-luokka ajaa Portimaossa kaksi kilpailua.

Sarja huipentuu 16. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalle, eli samalle estradille, jossa MotoGP-sarja on pistänyt MM-kautensa pakettiin viikkoa aiemmin.

Uusin numero