Maistiaiset: MV Agusta Stradale 800 – touring by MV

MV Agusta Stradale 800 koeajettiin aurinkoisessa Andalusiassa. Mallin esittelyssä painotettiin kolmea asiaa, monikäyttöisyyttä, erityislaatuisuutta ja halua herättää tunteita. Malli perustuu löyhästi Rivaleen, mutta sitä on muokattu merkittävästi, runkogeometria ja jousitus poikkeavat Rivalesta. Lisäksi moottorin kierrosaluetta on laajennettu, mikä näkyy toisaalta matalampana huipputehona.

MV Agustan edustajat painottavat, että malli ei ole varsinainen matkapyörä, vaan eräänlainen monikäyttöinen maxi-motard sporttisella painotuksella. Tuttuun Agusta-tyyliin moottori on vastapäivään pyörivällä kampiakselilla varustettu kolmisylinterinen moottori ja pyörä on ladattu täyteen elektroniikkaa, kirsikkana kakun päällä kaksisuuntainen quick shifter. Hieman epätavallisempia varusteita MV Agustassa ovat sivulaukut ja säädettävä katelasi.

Koeajoreitille oli valittu erittäin monipuolisesti erilaista tiestöä, joten Stradale pääsi näyttämään osaamistaan laajalla alueella. Miten se suoriutui haasteesta? Sen voi lukea Biken numerosta 3.15.  

Uusin numero