Maire ”Mami” Jäntti – Voittajafiilis!

– Aivan huippufiilikset Päitsin jälkeen! Uskomattoman upea olo! Voittajafiilis! huudahtaa Mami Jäntti, joka kirjoitti nimensä historian kirjoihin olemalla vanhin Päijänteen Ympäriajoon osallistunut nainen.

Nyt kun suuresta suomalaisesta seikkailusta on kulunut muutama päivä, on Jäntti ehtinyt sulatella viikonlopun antia.

– Kilpailu meni oikeastaan paremmin kuin osasin ikinä odottaa! Olen itseeni tyytyväinen. Ja tietenkin huoltojoukkoihin myös! Pyörä, huolto, reitit ja kuski toimivat ihan kympillä. Läpi olin ajamassa ja läpi ajoin, toteaa Jäntti, joka sijoittui neljänneksi V60-veteraaniluokassa, johon otti osaa viisi kuljettajaa.

Mami Jäntti (oik.) valmiina starttaamaan myös enduron MM-avauksena toimineeseen Päijänteen Ympäriajoon. Kuva: Olli Jäntti

Etukäteen Jänttiä mietitytti kilpailun kylmyys ja sormien jäätyminen.

– Suurin vastoinkäyminen, joka ei mikään vastoinkäyminen edes ollut, oli lauantai-illan siirtymien kylmyys! En muista, olenko koskaan palellut niin paljoa. Oikein odotti, että pääsee pikikselle lämmittelemään.

Nyt kun yksi haave on toteutettu, on moottoriurheilun supernainen suunnannut katseensa jo seuraaviin koitoksiin.

– No seuraavaksi on ensi lauantaina Dynaset-areenalla EM-valmennusryhmän valmennuspäivä. Sitten pääsiäisenä lähdetään Saarenmaalle ajamaan enskaa ja crossis yhdessä LK-Racing Polarian kanssa. Mukaan lähtee oma perhe, EM-valmennusryhmän likkoja, muutama kaveri ja Kurvisen Lassen valmennettavia. Ja kun Saarenmaalta kotiudutaan, ollaan likkojen kanssa Jyväskylän MP-messuilla 7.-8.4.2018 omalla osastolla aiheena enduro, Jäntti listaa lähitulevaisuuden kuvioitaan.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero