Mahtuvatko Marc Marquez ja Jorge Lorenzo saman katon alle? – ”Ei tästä helppoa tule”

Tämä sillä vahvalla oletuksella, että Marquez nappaa tällä kaudella viidennen tittelinsä. Kahden huippukuljettajan ja rosoisen persoonan istuttaminen samaan tiimiin on riski. Mitä, jos kemiat eivät kohtaa ja syntyy valtaisa valtataistelu?

Lorenzon naaraamisesta tiimiin vastasi pitkälti Repsol Hondan tiimimanageri Alberto Puig. Entinen kilpa-ajaja sanoo, että heillä on ensi kaudella MotoGP-historian kovin kuljettajakaksikko.

”En ollut kovin yllättänyt, että Ducati päästi Lorenzon lähtemään. Hän oli saatavilla, joten otimme hänet. En tiedä, mitä Ducatilla ajateltiin, eikä se meitä kiinnostakaan. Meille tuli mahdollisuus saada Lorenzo ja käytimme tilaisuuden hyväksi”, Puig sanoo.

Lopettavan Dani Pedrosan paikalle huhuttiin mm. Johann Zarcoa, Joan Miriä, Cal Crutchlowia, Jack Milleriä ja Jonathan Reaa, Lorenzon nimi pysyi piilossa poikkeuksellisen pitkään.

”Halusimme tietysti kartoittaa eri vaihtoehtoja, mutta emme keskustelleet kovin syvällisesti muiden kanssa. Olimme kaikki sitä mieltä, että Lorenzo on meille oikea mies. Meidän periaatteemme on aina ollut, että haluamme kaksi mahdollisimman hyvää kuljettajaa, joille pyrimme tekemään mahdollisimman hyvät pyörät”, Puig taustoittaa valintaa.

”Totta kai informoimme ennen lopullista päätöstä myös Marcia asiasta ja hän vastasi siten, kuten oletimmekin.”

Niin Marquez kuin Lorenzokin ovat vahvoja persoonia. Ei olisi iso yllätys, jos kaksikon välille syntyy jännitteitä.

”Ei tästä tietenkään ihan helppoa tule. Mutta jos haluaisimme tehdä vain helppoja asioita, emme taatusti pyörittäisi tämän tason tiimiä. Kaikki tämä on aika monimutkainen haaste, mutta Honda on aina rakastanut haasteita.”

Marquez on voittanut kaikki 40 GP-kilpailuaan Hondalla, mutta Lorenzolla on ensi kaudella mahdollisuus nousta siihen harvalukuiseen kuljettajakerhoon, jotka ovat voittaneet kilpailun kolmen eri valmistajan pyörillä; 44 voittoa on toistaiseksi tullut Yamahalla, kaksi Ducatilla.

“Lorenzo on kolminkertainen maailmanmestari, joten totta kai odotamme hänen tuovan meille hyviä tuloksia. Odotamme tietysti voittoja häneltä, niitä hän on ajanut urallaan erittäin paljon. Pitää kuitenkin muistaa, että uuteen pyörään tottuminen voi viedä aikaa. Joskus se käy helposti, joskus aikaa kuluu enemmän. Lorenzolla meni aikansa ennen kuin hän pääsi sinuiksi Ducatin kanssa. Mutta kun se tapahtui, tuli heti kaksi voittoa putkeen. Hänellä on upea ura ja uskomme vahvasti hänen potentiaaliinsa, ei Jorge Lorenzo tullut Hondalle ainoastaan ajellakseen radalla joukon jatkona”, Puig paaluttaa.
 

Uusin numero