Magny-Cours Kallio Racingille haastava – odotukset jo Barcelonan kisassa

Patrick Hoberlsberger

Supersport-luokan MM-sarjan Magny-Coursin osakilpailu ei näyttänyt Kallio Racingin kuljettajille parhaita puoliaan. Molemmat kuljettajat jäivät niukasti MM-pisteiden ulkopuolelle.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2022 jatkui kesätauon jälkeen Ranskassa, Magny-Coursin radalla. Monena vuotena Magny-Cours on tuonut Kallio Racingille menestystä, mutta viime viikonlopun kilpailut eivät toimineet tälle jatkumona. Aika-ajoissa vauhtia ei löytynyt tarpeeksi, ja kisoihin jouduttiin starttaamaan kaukaa. Simon Jespersen ajoi lähtöruutuun 27, ja Patrick Hobelsberger ruutuun 29. Lauantain kilpailu keskeytettiin 12. kierroksen jälkeen, jolloin Jespersen oli sijalla 21 ja Hobelsberger sijalla 25. Sunnuntaina molemmat kuljettajat onnistuivat parantamaan, ja Jespersen taisteli viimeisestä MM-pistesijasta Raffaele de Rosan ja Isaac Viñalesin kanssa. Kokemus vei vielä voiton tällä kertaa, ja Simon Jespersen ajoi maaliin sijalla 16. Patrick Hobelsberger nousi sijalle 21.

Vesa Kallio:

”Simonille rata oli uusi ja radan haastavuus toi vaikeuksia myös Patrickille. Onneksi kuljettajat saivat parannettua sunnuntain kilpailussa. Yritetään jatkaa tästä Barcelonassa, joka lukeutuu molempien suosikkiratoihin.”

Simon Jespersen

Simon Jespersen:

”Magny-Coursin viikonloppu oli vaikea minulle, en oikein löytänyt tuntumaa ennen sunnuntaita. Työskentelin kovasti Vesan kanssa ja yritin ymmärtää, mitä minun tulisi muuttaa, harjoitella, oppia ja tehdä päästäkseni kärkisijoille pisteissä. Luulen, että tästä viikonlopusta WSBK-varikolla olen oppinut kaikista eniten, ja olen varma, että pystyn hyödyntämään kaikkia niitä asioita, jotka Vesa minulle kertoi viikonlopun aikana. Olen valmis seuraavaan taisteluun Katalonian radalla! Kiitos Kallio Racingin tiimille mahtavasta työstä, kuten aina!”

Patrick Hobelsberger:

”Rehellisesti sanottuna, kisaviikonloppu ei ollut minulle helppo. Perjantaina oli omituiset sääolosuhteet, satoi ja paistoi vuorotellen. Emme saaneet oikeastaan yhtään kuivaa kierrosta ajatettua ennen FP2 loppupuolta. Olen viimeksi ollut Magny-Coursissa vuonna 2020 ja silloin satoi ihan koko viikonlopun, joten toivoin että tällä kertaa pääsisin ajamaan kuivalla radalla. Se toive ei kuitenkaan toteutunut, joten perjantai oli minulle todella vaikea. Vasta aika-ajoissa pääsin ajamaan ensimmäiset kierrokseni kuivalla radalla ja silloin en keskittynyt ajolinjoihin, yritin vain ajaa radan ympäri niin nopeasti kuin mahdollista ja saada hyvän sijoituksen. Minulla oli kuitenkin suuria vaikeuksia ratatuntemuksen kanssa. Pyörä toimi todella hyvin, siinä ei ollut mitään vikaa ja myös kuntoni tuntui ehkä parhaalta, mitä tähän mennessä tällä kaudella. Tämä rata vaatisi hyvän tuntuman, mutta minulla on niin vähän kokemusta täältä, ettei sitä oikein päässyt vielä syntymään. Aika-ajo oli myös vaikea, ja sain huonon lähtöpaikan, P29. Lähdöt sujuivat ihan ok ja sunnuntain kisassa ajoin viikonlopun nopeimman kierrosaikani. Tiimi työskenteli hyvin, vaikka minulla oli vaikea viikonloppu niin he silti yrittivät työntää minua eteenpäin, pitää minut rentona, kannustivat ja auttoivat keskittymään päämääräämme, mutta siitä huolimatta en onnistunut saamaan meille niitä tuloksia, jotka ansaitsisimme. Mutta olen varma, että Barcelona tulee menemään eri tavalla. Se on suosikkiratani ja minulla on sieltä paljon kokemusta. Ajoin siellä jo viime vuonna villillä kortilla, ja saavutin silloin ensimmäisen Supersportin kärkikymmenikkösijoitukseni, joten odotan sitä kovasti. Kiitos tiimille täydellisestä tuesta, jatketaan Barcelonassa.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan 2022 seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa, Barcelona-Katalonian radalla 23.–25. syyskuuta.

Kilpailun tulokset

Lauantai

Sunnuntai

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing

Kuvat: sp8images

Uusin numero