Maggioran mäet maistuivat Söderbergille

Kiireisen aikataulun vuoksi MX3-luokka ei ajanut karsintaerää, vaan puomipaikka määräytyi harjoituksessa ajetussa aika-ajossa ja ensimmäinen kisaerä ajettiin jo lauantai-iltana. Ludde Söderberg sijoittui sekä aika-ajossa ja erässä kahdeksanneksi.

– Eka erä oli siis poikkeuksellisesti jo lauantaina eikä karsintaerää ollut, joten aikataulu oli poikkesi totutusta. Otin erässä hyvän startin ja olin erän alussa viiden joukossa. Jotenkin en kuitenkaan ollut ihan hereillä tai sitten jännitin liikaa ja menetin muutaman sijan kankealla ajolla.  Maalissa olin kahdeksas.

Sunnuntaiaamu käynnistyi mukavasti, warm-upissa irtosi viidenneksi nopein aika ja ratakin oli möyhitty tasaisemmaksi, kun se edellisenä iltana oli jo melko pattinen ja urainen MX3:n startatessa illan viimeisenä lähtönä.

– Sain taas kohtuullisen lähdön ja olin noin kymmenennen paikkeilla, ensimmäisellä kierroksella joku sitten änkesi väkisin samaan uraan kanssani ja sinkosin ulos radalta.  Jouduin heittämään U-käännöksen että pääsin takaisin ja menetin todella paljon sijoja. Pystyin nousemaan suht tehokkaasti 11. sijalle mutta kympin kärki pääsi venähtämään niin kauas, etten saanut heitä enää ajettua kiinni.

– Ajo tuntui hyvältä koko viikonlopun, rata oli todella upea ja katsojia tosi paljon. Kilpailu oli hieno kokemus vaikka sijoitus olisi voinut olla parempi.

Kisan totaalin vei jälleen Slovenian Klemen Gercar kahdella 2. sijalla, Matthias Walkner ja Martin Michek ajoivat kumpikin erävoiton, mutta olivat vastaavasti toisessa erässä viidensiä ja totaalissa järjestyksessä 2. Walkner 3. Michek.

Söderbergin sijoitus totaalissa oli yhdeksäs ja se toi 23 MM-pistettä. Sijoitus MM-sarjassa nousi sijalle 7. ja pisteitä Söderbergillä on nyt koossa 100.

Söderbergin kilpailee seuraavan kerran MX1-luokassa Hyvinkään MM-osakilpailussa 13.-14. heinäkuuta. MX3-luokan seuraava osakilpailu ajetaan 21. heinäkuuta Chernivtsissä Ukrainassa.

MM-sarjan MX3-luokan pistetilanne Italian osakilpailun jälkeen:
1.Gercar, 199
2.Walkner, 191
3.Michek, 182
4. Krestinov, 172
5. Brockel,  118
6. Smola, 107
7. Söderberg, 100

Uusin numero