Macao GP: Kostamo voittoon!

Erno Kostamo teki historiaa ajamalla Macaon GP:n voittoon aikaisin sunnuntaiaamuna.

John McGuinness, Michael Rutter, Peter Hickman, Steve Plater, Carl Fogarty, Kevin Schwantz, Ron Haslam… nyt tähän listaan lisätään Erno Kostamon nimi. Macaon katuradalla ovat voittoon ajaneet kovimmat katuratojen ja moottoriratojen tähdet, ja viimeisimpänä voittajien listaan lisättiin tänään Erno Kostamo Suomesta.

Toiseksi Erno Kostamo teki siinäkin mielessä historiaa, että hän katkaisi vuodesta 1998 jatkuneen brittikuljettajien yhtenäisen voittoputken. Kostamo on myös ensimmäinen pohjoismaalainen Macaon GP:n voittaja moottoripyöräluokassal

Kilpailun starttiruudukon eturivissä olivat Erno Kostamo, David Datzer ja Sheridan Morais. Kolmosruudun Morais otti terävimmän lähdön ja nousi kärkeen, kun taas Kostamo jäi neljänneksi. Jo parin mutkan jälkeen joensuulainen nosti itsensä toiseksi, jonka jälkeen edettiin kolmannelle kierrokselle asti järjestyksessä Morais, Kostamo ja Datzer.

Kostamo teki ratkaisunsa oikealle kääntyvän neulansilmän jarrutuksessa, otti sisälinjan ja ohitti Moraisin. Samasta reiästä Moraisin ohi tuli myös David Datzer nousten kakkoseksi. Datzer roikkui aivan Kostamon kannassa parin kierroksen ajan eron ollessa vain 0,2 sekuntia. 

Kun Kostamo lisäsi löylyä ja täräytti kilpailun nopeimmaksi kierrokseksi 2.27:n, oli Datzerin annettava periksi ja tämän jälkeen ero kasvoi ja David Datzer näytti enemmänkin varmistelevan kakkkossijaansa. 

Kahdeksan kierroksen kilpailussa Erno Kostamo oli lopulta ylivoimainen. Palataan tarkemmin kilpailun tapahtumiiin, kunhan saadaan voittaja puhelimeen Macaosta.

Uusin numero