Mac Moottoripyörät

Ellis Pitt halusi luoda jotain uutta. Hän halusi nykysuuntauksen mukaan rakennettujen show-pyörien ja italialaisten 1950-60-lukujen yksisylinteristen kisamaisten pyörien sekoituksen. Toisin sanoen jotain yksinkertaisen toimivaa ja pelkistettyä eli alkuaikojen puhdasta ajonautintoa huipputekniikan ja muovikuoren sijaan.
Mallivaihtoehtoja on neljä; Spud, Ruby, Peashooter ja Roarer. Kaikissa pyörissä on sama runko ja moottori eli erot ovat ulkonäössä. Moottori on Buellin yksisylinterinen 492-kuutioinen eli periaatteessa puolikas H-D:n Sportster moottori. ”Tömäri” tuottaa vakiokunnossa 34 hevosvoimaa 6500 kierroksella. Viritettynä (515-kuutioinen sylinteri, Andrews nokka-akselit, Mikuni HSR 42 kaasutin, Screamin’ Eagle sytytys ja Supertrapp pakoputkisto) moottori kehittää noin 50 hevosvoimaa 7200 kierroksella.
Pyörän muotoilusta vastaavat Xenophya Designin Mark Wells ja Ian Wride. Kaikessa on pyritty yksinkertaiseen toimivuuteen, puhtaaseen tyylikkyyteen ja helppoon käsiteltävyyteen. Viritysasteesta, väristä ja varustelusta riippuen pyörät maksavat noin 8000-1000 Englannin puntaa.

Onko tämä tulevaisuuden moottoripyörä?

Uusin numero