Maastojen pehmeys taas Numibia Snow Enduron riesana

– Pohjat maastossa eivät ole vielä riittävästi kovettuneet ja paikoitellen oli vielä viime viikolla märkääkin. Ennen lisälunta kaivattaisiin kunnon pakkasia, sanoo kilpailunjohtaja Mika Helenius Numibia Racing Teamista.

Numibia Snow Enduro on useimmiten ollut nimensä väärtti eli lunta on tavannut olla yli tarpeenkin. Vuosi sitten kisa kuitenkin jouduttiin peruuttamaan, kun pohjat eivät olleet jäässä ja luntakin oli vähän.

Reittimestari Lassi Määttä oli maanantaina Heleniusta toiveikkaampi.

– Tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Paikat, joissa on ajettu, ovat lähteneet jäätymään. Kisaan on aikaa vielä seitsemän viikkoa. Ennusteiden mukaan edessä on pari matalapainejaksoa, mutta sen jälkeen riittää kylmää, Määttä sanoo.

– Henkilökohtaisesti uskon, että kisa pystytään nyt ajamaan, reittimestari vakuuttaa. Optimismi perustuu pitkän aikavälin sääennusteisiin.

Aika kaksi pätkää
ja huoltoon

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Nummisten seurojentalo. Kisakeskuksessa on myös lähtö, maali ja pysyvä huolto. Maastokokeita on kaikkiaan kuusi. Aina kaksi maastokoetta käsittävän silmukan jälkeen käydään huollossa.

Kilpailun sapluuna on kutakuinkin sama kuin oli viime vuoden kisaan suunniteltu. A-, B-, U20- ja V40-luokat ajavat (startti klo 8.30-) ensin läpi kaikki kuusi maastokoetta (Nieminen, Karikuusi, Sarvaala, Rusi, Kaipiainen ja Kuusela) ja lopuksi vielä Nieminen ja Karikuusi toistamiseen.

Luokat V50, C ja D ajavat maastokokeet 3-8, mutta aloittavat klo 10 jälkeen Sarvaalasta ja päättäävät Karikuuseen.

Kilpailukierroksen pituus on satakunta kilometriä.

– Kahdeksalta maastokokeelta yhteisaikaa kertyy 1,5-2 tuntia. Mukana on useampia pitkiä pätkiä, joten ajamaan pääsee sydämen kyllyydestä, Määttä naurahtaa.

Karikuusi
palaa kartalle

Lassi Määtän mukaan suurin osa maastokokeista on osittain tuttuja aikaisemmista kisoista.

– Vitos ja kutospätkä eli Kaipiainen ja Kuusela ovat pidentyneet vielä vuoden takaisista suunnitelmista, Lassi Määttä kertoo.

Jokaiselle muullekin maastokokeelle on  tehty uusia osia. Niemisen pätkää on pidennetty ja alkuosuus on ennen ajamatonta.

– Karikuusi taasen on ajettu viimeksi yli 10 vuotta sitten, joten se on valtaosalle uusi kokemus, Lassi Määttä kertoo.

Suomen suosituin
endurokilpailu

Nummisten kisa onkin ollut endurokuskien suosiossa. Kaikkien aikojen suurin startanneiden määrä kotimaisin voimin ajetussa endurokilpailussa on 335 juuri Nummisista vuodelta 2010.

Edellinen ennätys 316 oli sekin Numibia Snow Enduron nimissä.

Parhaat katselupaikat puffetteineen löytyvät Polvenkalliolta (Liljan tila), Niemisen montulta ja Rusin pätkältä. Tietenkään kilpailukeskusta unohtamatta.
 

Uusin numero