Maailmanmestaritiimin paluu Suomeen – Vesa Kalliolle ”tuplaonnittelut”


– Lauantaina tuli maailmanmestaruus ja sunnuntaiaamuna perheeseen syntyi poika. Sitä jännitin paljon enemmän kuin mestaruustaistelua. Onneksi molemmat asiat meni kuten piti, totesi Vesa Kallio saavuttuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Myöhään sunnuntai-iltana kotimaahan palannutta Kallio Racingin tiimiä oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastassa joukko innokasta road racing -väkeä. Asianmukaiset ”World Champion” -lakanat odottivat tiimiä terminaalin tuloaulassa. Vaikka viikonloppu oli ollut tiimille työntäyteinen ja kisan myöhäistämisen takia pyörien ja tavaroiden pakkaaminen oli Qatarissa venynyt pitkälle yöhön, riitti Vesa Kalliolla aikaa analysoida kauden ratkaisuvaiheita.

– Jules Cluzel voitti viisi kisaa ja Sandro Cortese vain kaksi, mutta tasaisuus toi meille mestaruuden. Meidän ei ollut loppukaudesta pakko voittaa kisoja vaan tärkeämpää oli saada tasaisen hyvät pisteet kaikista kisoista ja Sandro toteutti sen suunnitelman täydellisesti, tiivisti Kallio.

Sandro Corteseen Moto3- ja Moto2-ajoilta tarttunut pehmeän pyöreä ajotyyli oli Kallion mukaan syynä siihen, että kauden voittotilastossa Cluzel oli selvästi edellä.
– Esimerkiksi Assenissa, Imolassa ja Brnossa Sandron vauhti oli jopa ylivoimaista, mutta voittoon olisi tarvittu ainakin hetkellisesti ajotyylin muutosta, jotta olisi pystytty tekemään ne ratkaisevat ohitukset.

Vesa Kallio
Kallio antaa Sandro Cortesen pahimmalle vastustajalle Jules Cluzelille täyden tunnustuksen.
– Cluzelille nostan hattua, hän on jo monta vuotta ollut yksi sarjan ehdottomasti kovimmista kuskeista.
Vaikka Cluzel tunnetaan jopa häikäilemättömänä kuljettajana radalla, niin Kallion mukaan ratkaisukisa Qatarissa oli jopa yllättävän siisti ja mestaruus ratkaistiin puhtaasti ajamalla.
– Olisi se voinut olla – ja jopa odotin sitä – ihan erilainenkin kisa.

Kisa on kisa ja siihen kuuluu myös taktinen puoli, ja tällä kertaa Sandro Cortese käänsi sen edukseen. Tilannetta helpotti se, että sekä kuljettaja itse että tiimi tiesivät Losailin radan sopivan Sandron ajotyylille mainiosti ja hän on aiemminkin menestynyt siellä hyvin.
– Cluzel joutui ajamaan kaikki treenit ja aika-ajot aivan riskirajoilla ja kun seurasin kokonaisuutta, niin näin että meidän asetelmat kisaan olivat selvästi paremmat.
Sandro ajoi taktisesti todella järkevän ajon ja lopussa hän peitteli ja päästi tarkoituksella Mahiaksen karkuun ja voittoon, mikä varmisti Kallio Racingille maailmanmestaruuden. Cluzelin oli pakko yrittää lopussa epätoivoisestikin voittoa. Kun Cortese lisäsi viimeisellä kierroksella vauhtia, niin sen seurauksena Cluzelille tuli kaatuminen ja samalla hän tipahti MM-pisteissä kolmanneksi Lucas Mahiaksen taakse.

Kallio Racing on tehnyt töitä mestaruuden eteen jo monta vuotta ja nyt tehty työ palkitsi koko tiimin. Vaikka mestaruus on nyt taskussa, jatkuu kehitystyö koko ajan.
– Mestaruudesta huolimatta joka hommassa pitää mennä eteenpäin ja me tiedetään missä meillä on kehitettävää. Panostetaan niihin asioihin talven aikana, että ollaan vieläkin kilpailukykyisempiä ensi kaudella.
Lähiviikkoina lyödään lukkoon tulevan kauden kuljettajakaksikko ja marraskuun lopulla tai joulukuun alussa ajetaan seuraavat testit.

Uusin numero