Maailmanmestarit Remes ja Hermunen tähdittävät cross countryn SM-avausta

Jo seitsemättä kertaa järjestettävä Panssari CC -kilpailu käynnistää cross countryn kesäkauden Hämeenlinnan kupeessa Hattulan Parolannummella lauantaina 23. huhtikuuta.

24MX SM Cross Country -sarjan ensimmäiseen osakilpailuun on ilmoittautunut 645 ajajaa, joista 48 lähtee kamppailemaan Suomen mestaruussarjan menestyksestä ja kauden päätteeksi jaettavista 4000 euron palkintorahoista.

SM-luokan starttiviivalle kaksituntiseen kilpailuun asettuvat myös enduron maailmanmestari Eero Remes ja supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen.

Viime viikonloppuna uuden MM-endurokauden kahdella osakilpailuvoitolla Marokossa avanneelle Remekselle cross country on tuttu laji ja Tuusulan Moottorikerhon mies on Suomen mestari vuodelta 2014.

Supermoton MM-sarjan taakseen jättäneelle Helsingin Moottorikerhon (HMK) Hermuselle edessä on ensimmäinen kilpailu cross countryssa. Hermusen päätähtäin on motocrossin SM-sarjassa, mutta cross country toimii erinomaisena harjoituksena.

Panssari CC:n lähtölista on kaiken kaikkiaan kova.

Mukana ovat myös enduron MM-sarjan junioriluokassa kilpailevat HMK:n Henric Stigell ja Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen.

Viime vuonna Suomen mestaruuden jakaneet Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola ja HMK:n Toni Eriksson puolustavat titteleitään. Lisäksi Kaivolaisen kanssa SM-pronssin jakanut JSMK:n Matias Savo on mukana.

Tulosta lähtee tekemään myös enduron arvostetun Päijänteen Ympäriajon maaliskuussa voittanut, enduron moninkertainen Suomen mestari, Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsten.

Suomen Cup-
sarjatkin käyntiin

SM-sarjan ohella Parolassa käynnistyy veteraanien 40-vuotiaiden (V40) ja 50-vuotiaiden (V50) Suomen Cup -kausi, kuten myös naisten Suomen Cup -sarja.

V40-luokan titteliä puolustaa Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö, V50-luokan Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen ja naisten Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen.

Parolassa ajetaan yksittäisinä kansallisina kilpailuina 12-16-vuotiaiden nuorten luokassa, alle 20-vuotiaiden U20-luokassa, 60-vuotiaiden veteraanien V60-luokassa, B-luokassa ja vanhojen pyörien classic-luokassa.

Kilpailun suurin luokka on harraste, jonka lähtöön on suuntaamassa peräti 268 kuljettajaa.

Kilpailun järjestävät yhdessä Kangasalan Moottorikerho ja ISDE-tukiryhmä. Kilpailun ilmoittautumistulot sekä kioskimyynti ohjataan Suomen nuorten maajoukkueen MM-kilpailumatkaan.

Isäntäseuralla on Panssari CC:ssä mukana 63 ajajaa. Kilpailun suurin seura on Hämeenlinnan Moottorikerho, jonka riveissä on 65 kuljettajaa.

* * *

Yleisinfo

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kilpailualueen kioskissa myytävän käsiohjelman hinta on kaksi euroa.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä ajavat naiset, nuoret, V60 ja classic kello 9:00 alkaen. V50, U20 ja B starttaavat omaan lähtöönsä kello 10:30. SM- ja V40-luokan yhteinen kilpailu ajetaan kello 13:00 alkaen. Päivän päättää harrasteluokan startti kello 15:30.

Kilpailupaikka sijaitsee Hattulan Parolannummella varuskunta-alueella, missä on Parolannummentiellä opasteet pysäköintialueille. Varikkoalue ja koko kilpailukeskus sijaitsevat pysäköintialueiden välittömässä läheisyydessä.

Myös kilpailun lähtö-, maali- ja huoltoalue sijaitsevat lähellä pysäköintialueita. Noin yhdeksän kilometrin mittaisen kilpailureitin alku- ja loppupää ovat samalla alueella.

Yleisölle suositeltavia katselualueita ovat edellä mainittujen lisäksi reitin alkupäässä olevat useat ylä- ja alamäet, jotka ovat aiempina vuosina tuoneet kuljettajille haasteita ja yleisölle nähtävää.

Yleisö saa kulkea vapaasti kilpailualueella, mutta kilpailureitillä liikkumista tulee välttää ajojen aikana. Toimintamalli on tuttu ralliautojen maailmasta.

Kilpailualueella on kuulutus, jota voi kuunnella myös radiotaajuudella: 91,70MHz.

Kilpailun tulokset julkaistaan MyLaps-palvelussa nettiosoitteessa: www.mylaps.com (motocross, Finland).

Kilpailuvideot julkaistaan promoottori 81 Media Finlandin YouTube-kanavalla: www.youtube.com/c/81MediaFinland1

Kilpailun reittiesittely löytyy jo kyseiseltä kanavalta.

SM-sarjan nimikkoyhteistyökumppani on 24MX-nettikauppa. Myös maahantuonti- ja tukkuliike Duell Bike-Center Oy on vahvasti mukana SM-sarjassa Mobius-polvitukimerkin voimin.

SM-sarjan yhteistyökumppaneina toimivat myös Bike & Boat World, Blå Band, Bridgestone, Molitor, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Wheel Factory. Sarjan julkikuvaa ovat lisäksi luomassa CrossiBlogi ja Pilvilinnan Talonmies.

Aikataulu:
Lähtö 1
– klo 09:00 / 09:01
– Naiset, nuoret / V60, classic
– ajoaika 1h
– palkintojenjako klo 11:00
– ilmoittautuminen ja katsastus klo 07:00 alkaen

Lähtö 2
– klo 10:30
– V50 (Suomen Cup), U20, B
– ajoaika 2h
– palkintojenjako klo 13:30
– ilmoittautuminen ja katsastus klo 08:00 alkaen

Lähtö 3
– klo 13:00
– A (SM), V40 (Suomen Cup)
– ajoaika 2h
– palkintojenjako klo 16:00
– ilmoittautuminen ja katsastus klo 10:00 alkaen

Lähtö 4
– klo 15:30
– harrastelijat
– ajoaika 2h
– palkintojenjako klo 18:00
– ilmoittautuminen ja katsastus klo 12:00 alkaen

24MX SM Cross Country 2016
23.4.2016 Kangasalan MoKe / ISDE-tukiryhmä (Parolannummi)
9.7.2016 Jämsän Seudun MK (Jämsä)
6.8.2016 Mäntsälän ENS & Sipoon MK (Sipoo)
22.10.2016 Rauman Seudun MK (Säkylä)

Teksti: Marko Vihriä

Uusin numero