Maailmanmestari ylistää MotoGP-sarjan suomalaistallia

– Motivaatio on maksimissaan ensi viikonvaihteessa alkavalle kaudelle. Tiimi toimii loistavasti ja pyörä on paras, Zarco hehkuttaa.

Zarco hallitsi vuosi sitten testikautta ylivoimaiseen tyyliin. Sama tahti jatkui MM-sarjassa. Tämä testikausi ei ole tosin sujunut sijoituksellisesti aivan yhtä terävissä merkeissä.

Ranskalaismestari ei ole kuitenkaan huolissaan, eikä sitä ole kokenut tallipomo Ajokaan.

– Ainoa asia mitä minun pitää nyt tehdä on nauttia ja voittaa jälleen. Täytän pian 26 vuotta, olen yhä nuori ja motivaation lähteeni on voittaa. Voitin viime kaudella monta kisaa ja pyrin samaan, mutta se suurin tavoite on tietenkin mestaruuden uusiminen, sanoo Zarco.

Jo tässä vaiheessa on käytännössä selviö, että Zarco nousee kaudeksi 2017 MotoGP-luokkaan. Mahdollista, jopa todennäköistä on, että ura jatkuu siinä vaiheessa Ajo Motorsportissa ja Suzuki-pyörällä.

– Ne ovat pelkkiä huhuja, huikkaa Zarco hymyssäsuin.

Zarco myöntää, että mestaruuden uusiminen tulee olemaan äärimmäisen haastava tehtävä.

– Mutta jos yllän siihen, niin olen yhä vahvempi tulevaisuudessa ja tulevaisuuteni on MotoGP-luokassa.

Kuninkuusluokan kekkereihin vie jatkossa myös espanjalaisen Alex Rinsin tie. Rins on se kuljettaja, jonka harteille Zarco sysää kauden 2016 Moto2-mestarin paineet.

– Rins ajoi rookie-kautenaan MM-hopeaa, joten voisi ajatella, että hän taistelee nyt mestaruudesta. Moto2:ssa tilanne on kuitenkin täysin avoin. Minä en voi olla suinkaan se ainoa suosikki. Olen vain yksi monesta, muotoilee viime vuoden tittelistä huolimatta numero 5 Kalex-pyörässään jatkava Zarco.

Mestarin merkkiä, eli 1-numeroa ei mies pyöräänsä huolinut.

– Siksi, että haluan pitää jalat maassa. Voit harhautua luulemaan, että olet ylivertainen voitettuasi mestaruuden. Sinun on kuitenkin koko ajan muistettava, että jokainen kuljettaja on tässä luokassa kova. Kun näen numeron 5 pyörässäni en ajattele olevani mestari ja se on paras tapata hyökätä tähän kauteen.

Uusin numero