Maailmanmestari Sykes ravistelee ruosteet ranteistaan Almeriassa

Britti Sykes ajaa ranskalaisen Kawasaki-tiimikaverinsa Loris Bazin kanssa vuoden ensimmäiset testit torstaina ja perjantaina Almeriassa. MM-kausi jyrähtää käyntiin 23. helmikuuta Phillip Islandin tuulennopealla radalla Australiassa.

Sykes taipui vuoden 2012 MM-kultataistelussa mahtipontiselle italialaiselle Max Biaggille vain vaivaisella puolella pisteellä.

Viime vuonna Sykesia ei kuitenkaan pidätellyt enää kukaan eikä mikään. Hän huuhtoi kultaa 23 pisteen erolla irlantilaiseen Eugene Lavertyyn. Laverty käskyttää alkavalla kaudella Suzukia pyrkien antamaan samalla näyttöjä MotoGP-luokan suuntaan.

Sykes ei pidä sen suurempaa ääntä ratamoottoripyöräilyn mahtisarja MotoGP:stä. Hän viihtyy vallan mainiosti Superbiken puolella ja Kawasakin puikoissa.

”Iso painolasti on
pudonnut harteiltani”

– Lähden puolustamaan innoissani maailmanmestaruutta. Olen ehkä vieläkin motivoituneempi kuin vuosi sitten, Sykes lähettää terveiset haastajilleen.

Sen Sykes tekee huojentuneena ja itsevarmoin, mutta ei suinkaan ylimielisin elkein.

– Minulla oli viime vuonna kovat paineet voittaa mestaruus. Viime vuosi oli elämässäni moneltakin osin massiivinen ja voin olla ylpeä siitä, miten suoriuduin siitä kaikesta.

– Harteiltani putosi iso painolasti maailmanmestaruuden myötä. Minusta tuli myös isä, joten voin lähteä tältä kaikelta osin hyvillä mielin ensin kauteen. Tunne oloni nyt paljon rennommaksi, kuvailee Sykes.

Sykesilla on hyviä muistoja Almeriasta, jossa hän palasi myös viime vuonna tositoimiin testikiellon päätyttyä.

– Almeria on ollut meille hyvä testirata aiemminkin. Almeria auttoi meidät virittäytymään viime vuonna mahtavaan kauteen. Odotan malttamattomana paluuta pyörän selkään ja töiden aloittamista sen kehittämiseksi taas niin kilpailukykyikyiseksi kuin mahdollista.

Almeriassa testiä tulevina päivinä takoavat myös Suzukin Laverty ja hänen tiimikaverinsa Alex Lowes.

Portimaon radalla Portugalissa puolestaan testikautensa käynnistävät muun muassa Hondan Jonathan Rea ja Leon Haslam, sekä välittömästi heidän urakkansa päätyttyä Aprilian Marco Melandri.

Melandri saa kolmen päivän jaksolla rinnalleen kokeneen testikuljettajan Alex Hofmannin. Hofmann korvaa Melandrin tiimikaverin Sylvain Guintolin, joka on yhä toipilaana olkapääleikkauksen jäljiltä.
 

Uusin numero