Maailmanmestari Päivärinnan uusi ajopeli esitellään Imatralla

Imatran katuradalla nähdään 2.-3. elokuuta ensimmäistä kertaa tositoimissa ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa neljä maailmanmestaruutta saavuttaneen Pekka Päivärinnan uusi ajopeli.

Päivärinta ja Timo Karttiala poistavat esiripun tuliterän LCR-BMW:n päältä Muistojen Imatranajo 2014:n avauspäivänä lauantaina Vuoksenrannan varikolla.

Kaksikko ajaa ensimetrit uudella ajopelillään lauantaina klo 12.55, jolloin katuradan valtaa 20 sivuvaunuparia.

Päivärinnan pajalla on
vietetty unettomia öitä

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan hallitseva maailmanmestari, Keravan Moottorikerhoa edustava Päivärinta jäi keväällä työttömäksi hänen pitkäaikaisen purkkiorjansa ja tiimin pääasiallisen rahoittajan, sveitsiläisen Adolf Hännin sairastelun myötä.

Lauttasaaren tallissa ei kuitenkaan jääty toimettomaksi, vaan vanhojen yhteistyökumppaneiden avulla rakentui uusi pyörä ja samalla kyytiläiseksi palasi Päivärinnan ensimmäisen maailmanmestaruuden jakanut purkkiorja Karttiala.

Tuliterä LCR-BMW puhkui ensisavut viikko ennen Imatran muisteloita ja Päivärinnan tallissa on vietetty tällä viikolla unettomia öitä, jotta Muistojen Imatranajo 2014 pääsee toimimaan uutukaisen esittelyareenana.

Imatran ja Alastaron SM:n kautta
Oscherslebenin MM-osakilpailuun

Päivärinta avaa pelin Imatralla, kun miehellä kerrankin on mahdollisuus muisteloissa esiintyä.

– Minua on monesti pyydetty tulemaan, mutta aina on tapahtuma ollut kilpailukalenterin kanssa päällekkäin. Nyt kun kaikki natsasi, niin tulen sinne mielelläni, vakuuttaa keravalainen.

– Monet kerrat olin silloin pikkupoikana Imatranajon varikolla. Isänikin ajoi siellä aikanaan. Lisäksi tapahtuma on meille hyvää peeärrää ja saadaan siinä sivussa ajella uusi pyörä sisään, listasi Päivärinta syitä osallistumiseensa.

– Imatralla ei vielä voi uutukaista isommin testata, mutta sitten Alastaron SM-kisassa viikko myöhemmin nähdään onko lastentauteja. MM-lisenssit on jo hankittu ja seuraavaan MM-osaan, elokuun lopulla Saksan Oscherslebenissä ajettavaan kilpailuun on ilmoittauduttu, paljastaa sivuvaunupilotti suunnitelmistaan.
 

Uusin numero