Maailmanmestari Kylmäkorpi tarjosi hiekkasuihkua vastustajilleen

Teivon kuljettajakaartissa oli mukana kotimainen kärki höystettynä saksalaisilla Jörg Tebbellä ja Matthias Krögerillä.

Jokainen kuljettaja ajoi viisi alkuerää, joiden jälkeen viisi parasta pistemiestä selvisi finaaliin. Kylmäkorpi oli odotetusti omaa luokkaansa halliten ajamiaan eriä suvereeniin tyyliin. Mestari selvitti tiensä finaaliin maksimipistein 20.

Tebbe oli myös odotetun vahva. Tebbe ja Kylmäkorpi eivät alkuerissä kohdanneet, joten myös saksalainen eteni finaaliin ilman pistemenetyksiä.

Hallitseva Suomen mestari Jesse Mustonen keräsi alkueristä 17 pistettä ja pääsi kolmantena finaaliin. Aarni Heikkilä paransi vauhtiaan kilpailun kuluessa ja 15 pistettä riitti pääsyyn illan huipentumaan. Viimeisenä miehenä finaaliin selvisi Kröger kerättyään 14 pistettä.

Kylmäkorpi näytti, miksi maaradan MM-mitalit pesiytyvät vuosi toisensa perään hänen palkintokaappiinsa. Tebbe ajoi yhtä vakuuttavasti toiseksi ja Kröger löysi vauhdin finaalissa ajaen kolmanneksi. Mustonen ylitti maalilinjan neljäntenä Heikkilän jäädessä viimeiseksi.

”Näillä raviradoilla
on hieno vetää”

– Hyvä kisa, tyytyväinen olen. Rata oli mahtava, näillä raviradoilla on hieno vetää. Tänään kaikki toimi, kalusto pelasi hienosti ja startit onnistui hyvin. Kun startista pääsee kärkeen, niin on helppo antaa mennä, tilitti Kylmäkorpi.

– Finaalissa pääsin startista kärkeen. Se oli tärkeää, sillä Tebbe ajaa aina todella lujaa näillä pitkillä maaradoilla. Kun pääsin kärkeen ja valitsemaan omat ajolinjat, niin Tebbe joutui väistämään hiekkasuihkua ja ajamaan sisempänä, jossa rata on liukkaampi. Se teki sen eron, jatkoi Kylmäkorpi.

Appe Mustonen
suivaantui

Kilpailun kuudennessa erässä nähtiin ikävä episodi, kun yksi suosikeista Aki-Pekka Mustonen hylättiin startin viivyttämisen vuoksi.

Tästä hieman erikoisesta hylkäyksestä Mustonen suivaantui niin paljon, että jätti loput eränsä ajamatta.

Näin runsaslukuisen yleisön odottama kohtaaminen Kylmäkorven ja Appe Mustosen välillä jäi näkemättä.

Classic-luokassa Pirkan Moottorimiesten Jari Kortelainen oli selkeä ykkönen ennen Marko Mäkistä.

Flat trackissä Mikko Koskinen ja Herman Kenkkilä selvittivät jälleen näyttävästi paremmuuttaan. Finaalierässä johtopaikka vaihtui muutamaan otteeseen ja lopulta Koskinen puristi voiton niukasti ennen Kenkkilää.

Tulokset Maarata Masters:
  1. Joonas Kylmäkorpi 20+4
  2. Jörg Tebbe Saksa 20+3
  3. Matthias Kröger Saksa 14+2
  4. Jesse Mustonen 17+1
  5. Aarni Heikkilä 15+0
  6. Markku Autio 13
  7. Klaus-Peter Gerdemann Saksa 8
  8. Matias Mäenpää 8
  9. Mika Loppi 8
10. Simo Pulli 7
11. Jarmo Raappana 5
12. Aki-Pekka Mustonen 4
13. Jukka Mäiseli 4
14. Jari Mäkinen 3

Uusin numero