Maailmanmestari Hermunen ei tingi tutun rennosta tyylistään: ”Ei elämä tästä hirveästi muuttunut”

–  Ei elämä tästä hirveästi muuttunut, huikkasi Hermunen ensimmäisen maailmanmestaruutensa saavutettuaan.

Hermunen toki myönsi, että yksi unelma urheilijana on nyt saavutettu.

– Onhan tämä mestaruus sikäli unelmien täyttymys, että sen vuoksi tätä työtä tehdään.

Hermunen hoiti mestaruuden kotiin kylmähermoisesti, vaikka ranskalaiset pyrkivät sysäämään kotiyleisönsä edessä kapuloita suomalaisen rattaisiin kaikin ja myös epäurheilijamaisin keinoin. Hermuselle riitti Rivesaltesin toisessa erässä 12. sija tittelin sinetiksi. Maalilinjan hän leikkasi kahdeksantena avauserän viidennen sijan jäljiltä.

–  Ajoin toisen erän varman päälle ja mestaruuden ehdoilla. Otin hyvän lähdön, mutta päätin päästää heti alussa ja varmuuden vuoksi pari kaveria ohi.

Hermunen lähti ajamaan voitosta ja huuhtomaan kultaa heti avauserässä. Se suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut, kun isäntämaan kuljettajat päättivät ottaa arveluttavat keinot käyttöönsä.

– Ensin Thomas (Chareyre) tuli kylkeeni ekalla kierroksella. Samalla kierroksella Van den Bosch (Thierry) toisti hiekkaosuudella saman sillä seurauksella, että me molemmat kaaduimme. Putosin siinä vaiheessa sijoille 10 tai 11.

Ranskalaiset jäivät kuitenkin nuolemaan odotetusti näppejään kultakekkereissä, jotka Hermunen otti nekin tyylipuhtaasti haltuunsa.

– Nyt juhlitaan, mutta ei liikaa, sillä kone Suomeen lähtee maanantaina klo 12, virnisti Hermunen.

Hermusella on kaudesta jäljellä vielä kaksi kilpailua. Niistä ensimmäisen hän ajaa MM-joukkuekisan merkeissä Bulgarian Plevenissä ja isäntämaan riveissä 5.-6. lokakuuta.

– Siitä viikon kuluttua on sitten vuorossa vielä Mettetin perinteinen kutsukisa Belgiassa. Simoncellin (Marco) muistokisa Italiassa jää tällä kertaa osaltani väliin FIM Gaalan vuoksi.

Uusin numero