Maailmanmestari Chaz Davies palaa Ducatille uudessa roolissa

Vain neljä kuukautta on kulunut siitä, kun maailmanmestari Chaz Davies ilmoitti lopettavansa kilpailu-uransa. Nyt walesilainen palaa Ducatille uusiin tehtäviin.

Davies liittyy aruba.it Racing Ducati -tiimiin valmentamaan kuljettajia. Tällä kaudella valmennettavia tulevat olemaan mm. World Superbike -luokan Ducati-kuljettajat Alvaro Bautista ja Michael Ruben Rinaldi, mutta myös World Supersport -luokassa debyyttinsä tekevä Nicolo Bulega.

Chaz Davies ajoi 99 Superbiken MM-luokan podiumsijoituksestaan peräti 89 Ducatilla, ja 32 voitosta 28 tuli myös bolognalaispyörällä. MM-loppupisteissä Davies nousi viidellä kaudella kolmen parhaan joukkoon,  joten hän tuntee Ducatin läpikotaisin. 

Myös Bautistalle Ducati on tuttu, ajoihan hän Ducatilla ennen kahden viimeisimmän kauden Honda-komennusta. Rinaldille alkava kausi on toinen peräkkäinen Ducati V4:n puikoissa. WorldSSP-luokassa debytoiva Bulega vietti kolme viimeisintä kautta Moto2-luokassa, joten tuotantopyörään perustuvassa Panigale V2:ssa on varmasti totuttelemista puhtaan kisapyörän jälkeen. 

-Uskon, että seitsemän vuoden kokemuksestani Ducatin virallisena tehdaskuljettajana sekä Ducati V2 että V4-mallien kanssa on hyötyä uudessa roolissani. Vietin kilpa-urani ehdottomasti parhaan osan Ducatilla, joten paluu merkin pariin ja erityisesti juuri aruba.it Ducati -perheeseen on mahtavaa, sanoo Davies.

Uutinen Daviesin lopettamispäätöksestä:

Uusin numero